«Όχι στις απολύσεις», επιμένει η ΝΔ

«Όχι στις απολύσεις», επιμένει η ΝΔ
Φλερτ με τους θιγόμενους κλάδους αλλά και τους εν δυνάμει θιγομένους...

Φλερτ με τους θιγόμενους κλάδους αλλά και τους εν δυνάμει θιγομένους, έχει ξεκινήσει στη ΝΔ.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, επανέλαβε εχθές την κάθετη διαφωνία της ΝΔ, στο άνοιγμα του επαγγέλματος στα ταξί, από τον Γιάννη Ραγκούση, «κλείνοντας το μάτι» στον πολυπληθή κλάδο, στάση στην οποία έχει μείνει συνεπής από την πρώτη στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού έχει υπερασπιστεί πολλά από τα αιτήματα του κλάδου.

Η ΝΔ, κορτάρει και με τους δημοσίους υπαλλήλους. Αποσαφηνίζοντας ,με κάθε ευκαιρία, την πλήρη εναντίωσή της σε ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο, προχωρά πια ένα βήμα παραπέρα, επεξηγώντας την πρότασή της για την εργασιακή εφεδρεία.

Συγκεκριμένα, η «Συγγρού», προτείνει για όσους είναι πάνω από τα 50 εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη, εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού. Για όσους είναι από τα 40-50 δύο τριετίες και για όσους είναι από τα 30-40 μια τριετία. Μάλιστα, για τις δυο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας θα ισχύουν εφόσον στο μεταξύ υπάρχει ανάκαμψη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μπορούν να τις διεκδικήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, τα όρια εφεδρείας θα παρατείνονται.

Ο Αντώνης Σαμαράς, εκτιμά πως οι δικές του προτάσεις μπορούν να προσφέρουν τη λύση στο μεγάλο πρόβλημα που βιώνει η χώρα. Χαρακτηριστική της βεβαιότητάς του η απόκρισή του προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο στην οποίο, κατά τα λεγόμενά του στη WSJ, είπε πως: «Αν το σχέδιο σου έχει αποτέλεσμα, τότε είμαι λάθος. Όμως, αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το εφαρμόσει».