ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κηδεύτηκε ο Αναστάσης Πεπονής

Κηδεύτηκε ο Αναστάσης Πεπονής
Με τιμές εν ενεργεία πολιτικού και δημοσία δαπάνη κηδεύτηκε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ο Αναστάσιος Πεπονής...

Με τιμές εν ενεργεία πολιτικού και δημοσία δαπάνη κηδεύτηκε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ο Αναστάσιος Πεπονής.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

Στον επικήδειό του ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημήτρης Ρέππας, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, τόνισε την βιωματική σχέση του εκλιπόντος με την πολιτική, καθώς και τις βάσεις που έθεσε για την ενεργειακή πολιτική στη χώρα μας και την αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος επισήμανε ότι ο Αναστάσιος Πεπονής ήταν ένας μεγάλος Έλληνας που τον διέκρινε η αποφασιστικότητα, η σταθερότητα και η αξιοπρέπεια.

Επικήδειους εκφώνησαν ακόμη ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Κων. Βέης και ο γιος του εκλιπόντος.

Από την κυβέρνηση παρόντες ήταν οι υπουργοί και υφυπουργοί Δ. Ρέπας, Α. Λοβέρδος, Γ. Κουτρουμάνης, Η. Μόσιαλος, Π. Μπεγλίτης, Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Μπόλαρης, Ι. Μανιάτης, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκος, Μ. Οθωνας, Σ. Ξυνίδης, Ι. Μαγκριώτης, Μ. Καρχιμάκης, Ν. Αθανασάκης, ο πρώην υπουργός Σ. Παπαθεμελής και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος.

Τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο αδελφός του Ν. Παπανδρέου.

Από τη ΝΔ παρευρέθησαν ο Α. Λυκουρέντζος, ο Κ. Αρβανιτόπουλος και ο Θ. Γιαννόπουλος.Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Μεντρέκας, τη Δημοκρατική Αριστερά ο βουλευτής Θ. Λεβέντης και τον ΛΑΟΣ ο βουλευτής Α. Χρυσανθακόπουλος.

Το παρών έδωσαν και γνωστοί δημοσιογράφοι με έντονα τα βιώματα της πολιτικής ζωής περασμένων δεκαετιών, όπως ο πρώην διευθυντής των ΝΕΩΝ Παντελής Καψής, ο νυν διευθύνων σύμβουλος και πρώην διευθυντής του ΑΠΕ κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης, φίλοι και απλοί πολίτες.

Μεσίστειες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες στα υπουργεία, όπου ο Αναστάσης Πεπονής είχε διατελέσει υπουργός. Πρόκειται για τα σημερινά υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Υγείας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ο εκλιπών είχε υπηρετήσει υπουργός Βιομηχανίας - Ερευνας το 1981-1982, υπουργός Βιομηχανίας - Ενέργειας - Ερευνας το 1986 - 1989, 1989 - 1990 και 1995, υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης το 1989 και το 1993 - 1994, υπουργός Δικαιοσύνης το 1995 και υπουργός Υγείας - Πρόνοιας το 1996.