ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Η κυβέρνηση στρέφεται εναντίον των Ελλήνων της διασποράς

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Η κυβέρνηση στρέφεται εναντίον των Ελλήνων της διασποράς
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ μέσω του Βασίλη Πριμικήρη σχετικά με το κλείσιμο ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό...

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ μέσω του Βασίλη Πριμικήρη σχετικά με το κλείσιμο ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό.

Το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου του Τμήματος τους ΣΥΝ για θέματα Ελληνισμού της Διασποράς δήλωσε πως «με τρόπο απαράδεκτο κλείνει προξενεία και τώρα κλείνει και τα σχολεία και προσπαθεί να υποβαθμίσει με κάθε τρόπο την ελληνόγλωσση εκπαίδευση των Ελλήνων της διασποράς.

Τόνισε επίσης πως «οι πάντες γνωρίζουν ότι ένα από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες της διασποράς είναι η ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Μέσα απ’ αυτήν, τα ελληνόπουλα του εξωτερικού δένονται με την πατρίδα τους. Όμως, η αδίστακτη κυβέρνηση Παπανδρέου αυτόν τον δεσμό, αυτόν τον κρίκο επαφής με την πατρίδα θέλει να τον διαλύσει καθώς και ότι «οι περικοπές και το κλείσιμο ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό στην ουσία βάζουν ταφόπλακα στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση του εξωτερικού. Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο κόσμος της αποδημίας πρέπει να ξεσηκωθεί και να αντιδράσει σε αυτό το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των Ελλήνων της διασποράς».

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο «ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι στα ελληνόπουλα του εξωτερικού πρέπει να παρέχεται μια δημόσια παιδεία που θα εξασφαλίζει την ελληνικότητά τους, θα εμποδίζει την αναγκαστική αφομοίωσή τους στις κοινωνίες που ζουν και θα διασφαλίζει ταυτόχρονα ίσες δυνατότητες στη μόρφωση με τους νέους των χωρών στις οποίες ζουν».