ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική Ελλάδας: Παρουσία Σλούκα η πρώτη του Σπανούλη - «Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους»

Εθνική Ελλάδας: Παρουσία Σλούκα η πρώτη του Σπανούλη - «Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους»

Την πρώτη της προπόνηση υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη έκανε η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ, με τον Κώστα Σλούκα να βρίσκεται στο ΣΕΦ παρότι δεν είναι στις κλήσεις και να έχει συνομιλία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Το απόγευμα της Δευτέρας (19/2) ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ για τους αγώνες με την Τσεχία και την Ολλανδία στο πλαίσιο των προκριματικών του EuroBasket.

Οι διεθνείς έκαναν την πρώτη τους προπόνηση υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκεί όπου βρέθηκε και ο Κώστας Σλούκας.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR δεν συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις για λόγους ξεκούρασης εξαιτίας του προβλήματος τραυματισμού που είχε το προηγούμενο διάστημα, αλλά θέλησε να δείξει πως είναι δίπλα στην Εθνική και θα τη βοηθήσει στο προσεχές μέλλον.

Τα είπε για λίγη ώρα με τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και κάποιους παίκτες της Εθνικής, πριν αποχωρήσει.

Στην τελική φάση του EuroBasket 2025 προκρίνονται οι τρεις πρώτοι του ομίλου των προκριματικών, όπου μαζί με την Ελλάδα βρίσκονται η Τσεχία, η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ελλάδας στα προκριματικά:

Ελλάδα - Τσεχία (23.2.2024, 21:00)

Ολλανδία - Ελλάδα (26.2.2024, 20:30)

Μεγάλη Βρετανία - Ελλάδα (21.11.2024)

Ελλάδα - Μεγάλη Βρετανία (24.11.2024)

Τσεχία - Ελλάδα (21.2.2025)

Ελλάδα - Ολλανδία (24.2.2025)

Σπανούλης: «Κανείς πάνω από την ομάδα»

Στο πλαίσιο της προπόνησης, ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε δηλώσεις, όπου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως όσο είναι εκείνος στο τιμόνι, η πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα είναι ανοιχτή για όλους.

«Δεν έχω μιλήσει στα παιδιά συνολικά, αυτό που έχουμε πει είναι πως κανείς δεν είναι πάνω από την εθνική ομάδα της χώρας, η εθνική είναι καθήκον, είναι τιμή και υπερηφάνεια. Αυτό που με χαροποιεί στα περισσότερα παιδιά είναι πως είναι εδώ, η εθνική είναι διαφορετική από τους συλλόγους, εκπροσωπούν μία ολόκληρη πατρίδα και ένα έθνος. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με το μέγιστο σεβασμό.

Εμείς θέλουμε να βάλουμε τη φιλοσοφία μας στην ομάδα, για μένα είναι σημαντικό. Η χημεία, οι ρόλοι, να έρχονται τα παιδιά με χαρά, με όρεξη, να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους και θα είναι ανοιχτή για όλους για όσο είμαι εγώ προπονητής.

Εάν ένας παίκτης δεν έχει κληθεί αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει πως δεν είναι καλός. Να συνεχίσει να δουλεύει και μπορεί κάλλιστα να είναι σε επόμενη κλήση. Τα παιδιά έχουν μεγάλη εμπειρία, έχουν μεγάλες παραστάσεις και θα βοηθήσουν την Εθνική.

Ευχαριστούμε τις ομάδες που μαζί με τη διοίκηση, συνεργαστήκαμε άψογα για να είναι όλα τα παιδιά εδώ και δείχνουν την αγάπη τους για την ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι παίζουμε στην Ελλάδα, το ΣΕΦ είναι ένα γήπεδο που κουβαλάει την επιτυχία του '87. Εύχομαι κάποια άλλα παιδιά στο μέλλον να αρχίσουν το μπάσκετ μέσα από τις επιτυχίες αυτών των παιδιών.

Τα ματς αυτά θέλουν περισσότερό πνευματική συνεργασία παρά αγωνιστική», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σπανούλης.

Σχετικές ειδήσεις