ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Η ώρα και το κανάλι του ημιτελικού στο Roland Garros

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Η ώρα και το κανάλι του ημιτελικού στο Roland Garros
Πότε και που θα δούμε τον μεγάλο αγώνα Τζόκοβιτς-Τσιτσιπά
InTime

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Πότε και που θα δούμε τη μεγάλη μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για τον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός.

Στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά, βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας με τον οποίο ο Έλληνας σταρ έχει αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν κι έχει καταφέρει να κερδίσει τις τρεις από αυτές. Αν το κάνει, όμως, για 4η φορά τότε θα έχει πετύχει τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του, που δεν θα είναι άλλη από τη συμμετοχή σε έναν τελικό Grand Slam.

Το 2019 ο Έλληνας τενίστας έφτασε ως τον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν, όπου ηττήθηκε 3-0 από τον Ράφα Ναδάλ. Αυτή τη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον «Νόλε», και δεδομένα θέλει να έχει διαφορετική μοίρα ο αγώνας του σε σχέση με αυτόν που έγινε πριν από σχεδόν έναν χρόνο στη «χώρα των καγκουρό».

Το Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς, λοιπόν, θα αρχίσει λίγη ώρα μετά τις 19:30 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1. Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι πως νωρίτερα, έγινε ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Ναδάλ και τον Σβάρτσμαν.

Ο τεράστιος Ισπανός τενίστας επικράτησε 3-0 του Αργεντινού και πέρασε στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει το γαλλικό όπεν για 13η φορά στην ιστορία του. Η αναμέτρηση τελείωσε λίγη ώρα μετά τις 19:15 και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ετοιμαστεί το κορτ στο «Φιλίπ Σαρτιέ» για το μεγάλο αγώνα Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς.

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Τι έχει συμβεί στο παρελθόν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε νικήσει τον «Νόλε» 2-1 σετ στην πρώτη τους συνάντηση στους «8» του ATP του Τορόντο στις 9 Αυγούστου 2018, με αποτέλεσμα να πάρει την πρόκριση στους «4» του τουρνουά στο οποίο ηττήθηκε 2-0 στον τελικό από τον Ναδάλ.

Στις 12 Μαΐου 2019, ο Τζόκοβιτς πήρε τη ρεβάνς από τον Έλληνα άσο καθώς τον νίκησε 2-0 σετ στον τελικό του ATP της Μαδρίτης και κατέκτησε το τρόπαιο.

Στις 11 Οκτωβρίου 2019, ήταν η σειρά του Στέφανου να πάρει τη νίκη καθώς είχε επικρατήσει 2-1 στα προημιτελικά του ATP της Σανγκάης. Στον τελικό, όμως, ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί 2-0 από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν σε γαλλικό έδαφος, ο Τζόκοβιτς είχε νικήσει 2-0 τον Τσιτσιπά την 1η Νοεμβρίου 2019, στο ATP του Παρισιού για τη φάση των «8» με τον Σέρβο μάλιστα να κατακτά το τουρνουά.

Στις 20 Δεκεμβρίου2019 στον ημιτελικό του τουρνουά του Αμπού Ντάμπι, ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει 2-1 σετ του Σέρβου. Στον τελικό, ωστόσο, ο Έλληνας σταρ έχασε 2-1 από τον Ράφα Ναδάλ.

Η τελευταία συνάντηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ήταν στον τελικό του ATP στο Ντουμπάι, όπου ο Σέρβος είχε επικρατήσει 2-0 στις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός – Διέλυσε τον Ρούμπλεφ