ΣΠΟΡ

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι απειλή για την υγεία» - Παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα κι οι πιέσεις για αναβολή των αγώνων γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Πολλές περιοχές της Ιαπωνίας βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση λόγω του κορονοϊού και θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιουνίου, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα ανέφερε πως: «Αν και ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται στο Τόκιο και στην Οσάκα, η γενική κατάσταση παραμένει επικίνδυνη», ενώ ο υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος και για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, Γιασουτόσι Νισιμούρα, υπογράμμισε: «Το γενικό επίπεδο των μολύνσεων παραμένει πολύ υψηλό»

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει επιβληθεί σε 10 από τις 47 νομαρχίες της Ιαπωνίας, ανάμεσά τους αυτή του Τόκιο και των περιχώρων του, της Οσάκα και του Κιότο. Τα μέτρα, ωστόσο, που ισχύουν είναι πολύ πιο χαλαρά σε σχέση με αυτά που έχουν επιβληθεί σε άλλες χώρες του κόσμου για τον κορονοϊό και προβλέπουν κυρίως το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ στις 20:00 και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Αντιδράσεις λόγω της επιμονής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δέχεται μεγάλη κριτική για την επιμονή της να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.AP Images

Όλα τα παραπάνω έχουν έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση της χώρας, η οποία δέχεται μεγάλη κριτική για τις κινήσεις της και την επιμονή της να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα Asahi, η οποία είναι επίσημη χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων και η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας σε κυκλοφορία, ζήτησε την ακύρωση της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, την οποία χαρακτήρισε «απειλή για την υγεία».

Επίσης, έκανε λόγο για «εγωιστική στάση» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Να θυμίσουμε ότι ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόουτς δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο ακόμη κι αν εξακολουθεί να ισχύει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πολλές δημοσκοπήσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, δείχνουν ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ιαπωνία είναι κατά της πραγματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση ψευτογιατρού: «Φωτιά» η πρόταση της εισαγγελέως για τον πρώην υπουργό