ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς: Αυτός είναι ο αντίπαλός του στους «8» - Πότε θα παίξουν

Τσιτσιπάς: Αυτός είναι ο αντίπαλός του στους «8» - Πότε θα παίξουν

Τσιτσιπάς: Με τον Ισπανό, Νο 24 στην παγκόσμια κατάταξη, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ θα αναμετρηθεί στα προημιτελικά του αυστραλιανού Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του με 3-1 σετ επί του Ρότζερ Φέντερερ, με την οποία έγραψε ιστορία.

Ο Μπαουτίστα απέκλεισε τον Κροάτη, Μαρίν Τσίλιτς στον προηγούμενο γύρο με 3-2 σετ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 30χρονος Ισπανός τενίστας μέσα στο 2019 μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς πιστοποιώντας την εξαιρετική αγωνιστή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Το ματς θα διεξαχθεί ή την Τρίτη (22/1/2019) ή την Τετάρτη (23/1/2019).

Τσιτσιπάς: Ο νέος μύθος του παγκόσμιου τένις είναι Έλληνας!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «λύγισε» τον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ και σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού τένις.

Το ξαναγράφουμε για να αντιληφθείτε το μέγεθος του «κρότου» που ακούστηκε στο Rod Laver Arena: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στον προημιτελικό γύρο του Αυστραλιανού όπεν!

Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να βγάλει νοκ άουτ έναν ζωντανό θρύλο των κορτ. Τον κορυφαίο ιστορία του αθλήματος, σύμφωνα με τις αναφορές των ειδικών, με ρεκόρ που προκαλούν τρόμο.

Κι αν νομίζετε πως πρόκειται για υπερβολές σας παραθέτουμε τα 20 Grand Slams και τους 99 τίτλους καριέρας του Ελβετού «βασιλιά».

Μόνο που πλέον, ο «Βασιλιάς» είναι Έλληνας. Και απέναντι σε έναν GOAT του παγκόσμιου τένις, ο δικός μας Στέφανος που σήκωσε ψηλά την γαλανόλευκη σημαία πέτυχε το αδιανόητο: Τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού τένις απέναντι στο είδωλό του.

Δεν είναι άλλωστε και μυστικό πως ο Τσιτσιπάς θαυμάζει τον Φέντερερ και δήλωνε πριν την «τιτανομαχία» ανυπόμονος γι' αυτή την συνάντηση και παραθέτοντας μια φράση από τον Αριστοτέλη που έδειξε, κατά μια έννοια, αυτό που είδαμε στην Μελβούρνη: «Υπεροχής επιθυμεί η νεότης, η δε νίκη υπεροχή τις». Κάτι που ερμηνεύεται ως: «Η νεότητα επιθυμεί την υπεροχή, και η νίκη είναι ένα είδος υπεροχής».

Τσιτσιπάς: Στην ελίτ...

Για τον κορυφαίο, πλέον, Έλληνα τενίστα ο Καναδικής καταγωγής Γκρεγκ Ρουσέντσκι που είχε φτάσει στο νούμερο 4 είχε πει το εξής: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει την εμφάνιση του Μπιορν Μποργκ, την αγωνιστική φύση του Άντι Μάρεϊ και την ηρεμία του Ρότζερ Φέντερερ». Με αυτόν τον τρόπο τον καλωσόρισε, επί της ουσίας, στα υψηλά κλιμάκια του επαγγελματικού τένις πριν από μερικές εβδομάδες.

Ήταν μόλις η αυγή του 2019, αλλά η χρονιά της ανάδυσής του ήταν δίχως αμφιβολία το 2018. Ξεκίνησε τη σεζόν στο Νο 91 της παγκόσμιας κατάταξης και την τελείωσε στο 15. Έγινε έτσι ο νεότερος παίκτης στο top 20 που κέρδισε 46 αγώνες, μαζί και το πρώτο του τουρνουά ATP, στη Στοκχόλμη, από τους 50 που έχει κερδίσει συνολικά στην καριέρα του ως επαγγελματίας.

Για πρώτη φορά έφτασε σε τελικό τουρνουά Masters 1000, στο Τορόντο, όταν και επικράτησε επί τεσσάρων παικτών της πρώτης δεκάδας την εβδομάδα πριν γίνει 20 χρονών (έγινε έτσι ο νεότερος παίκτης που το έχει πετύχει αυτό από το 1990, που ξεκίνησε το ATP World Tour).

Τσιτσιπάς: Το κίνητρο...

Πριν το Australian Open, είχε προηγηθεί ένα διαφορετικό πάρτι γενεθλίων για τα 20 χρόνια του στο Τορόντο. Τότε αντιμετώπισε έναν άλλον ζωντανό θρύλο του αθλήματος, τον Ράφα Ναδάλ, δηλώνοντας «Το να παίζεις σε ένα τελικό του Masters είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί στα γενέθλιά σου. Ζω το όνειρο κυριολεκτικά. Είχα την καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου».

Πλέον μετά την επική νίκη του επί του Φέντερερ είναι ξεκάθαρο πως αυτό το παιδί δεν έχει «ταβάνι» και τα λόγια του σε πρόσφατο αφιέρωμα της διοργάνωσης στην οποία έγραψε ιστορία δείχνουν το αθλητικό, και όχι μόνο, μέγεθος του: «Είναι ένα μεγάλο κίνητρο να είμαι αυτός που μπορεί να δημιουργήσει Ιστορία στην Ελλάδα και να υπάρχουν παιδιά να με κοιτούν. Μπορώ να τους εμπνεύσω και να είμαι ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα».

Ο Στέφανος προχωρά μπροστά. Ο Στέφανος εμπνέει και αρπάζει από τα μαλλιά την «δεύτερη ευκαιρία» που του δόθηκε. «Ένιωσα ότι ο Θεός ήθελε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου». Είχε πει για το περιστατικό που τον σημάδεψε το 2015 «όταν το μαργαριτάρι που επιβίωσε το Αιγαίο» κινδύνεψε να πνιγεί σε θάλασσα της Κρήτης.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2016, έγινε επαγγελματίας τενίστας, ανεβάζοντας σταδιακά στα ύψη τη δημοφιλία του αθλήματος στην Ελλάδα κάτι που άλλωστε είναι και ο σκοπός του: «Είναι το ελάχιστο χρέος μου προς την πατρίδα μου και τους συμπατριώτες μου».

Αντί επιλόγου σας παραθέτουμε τις ατάκες του Φέντερερ μετά το ιστορικό παιχνίδι: «Σίγουρα τον βλέπω να είναι ψηλά για πολύ καιρό. Ήταν μια εξαιρετική βραδιά για αυτόν».

Δείτε τον τελευταίο πόντο και την αποθέωση:

Πηγή: onsports.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίαμβος Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό Open - Κέρδισε 3-1 σετ τον Φέντερερ (pics&vids)