ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Πληρώνει τα «φθηνά» γκολ που δέχεται

ΠΑΟΚ: Πληρώνει τα «φθηνά» γκολ που δέχεται

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» σε ελάχιστες τελικές του αντιπάλου δέχεται εύκολα γκολ και μετά τρέχει και δεν φτάνει…

Μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό οφείλει κι επιθετικά κι αμυντικά να έχει ισορροπία και σταθερότητα.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το 2021 με γκέλα σοκ στο Αλκαζάρ κόντρα στην προτελευταία Λάρισα. Με τον αγώνα στη Θεσσαλία έφτασε τα 8 από τα 13 ματς στα οποία δέχθηκε γκολ. Έτσι δουλειά δεν γίνεται.

Ο «Δικέφαλος», ενώ έχει ποιοτικούς αμυντικούς και συνολικά αρκετή ποιότητα, αφού όλοι αμύνονται κι όλοι επιτίθενται δίνει «φθηνά» γκολ και μετά τρέχει και ορισμένες φορές δεν φτάνει… Ακόμα και σε ματς που νίκησε δεινοπάθησε ακριβώς γιατί δέχθηκε γκολ. Με τον Παναιτωλικό ισοφαρίστηκε με ένα πέναλτι από το πουθενά που έκανε ο Ίνγκασον και χρειάστηκε στο τέλος ένα φοβερό χτύπημα φάουλ του Νινούα για να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα.

Με τον Απόλλωνα Σμύρνης δέχθηκε γκολ από αμαρκάριστο παίκτη σε κόρνερ, με προβολή! Να πεις ότι σηκώθηκε ψηλά στον αέρα και τους νίκησε όλους… Μετά πήρε τη νίκη με δύο πέναλτι μετά το 75’. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από λάθος του Ροντρίγκο και έφτασε στις καθυστερήσεις για να νικήσει.

Με τον Άρη δέχθηκε γκολ με ανύπαρκτο πέναλτι, όμως, δεν κατάφερε να κάνει τίποτα άλλο για να φτάσει έστω στον βαθμό. Κόντρα στην ΑΕΛ επετράπη στον μπακ να κάνει ανενόχλητος κούρσα από την άμυνά του στην περιοχή του ΠΑΟΚ και ο 19χρονος Πινακάς εξέθεσε τους ακριβοπληρωμένους Βαρέλα, Ίνγκασον πριν εκτελέσει τον Πασχαλάκη.

Με τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς και στην πρώτη φάση του αντιπάλου, σε γέμισμα του αντιπάλου πίσω από το κέντρο και μία κεφαλιά-ασίστ, δέχθηκε την ισοφάριση. Και πήρε τη νίκη από μία στημένη φάση. Με την ΑΕΚ οι τελικές στο ΟΑΚΑ ήταν 2-12! Και ισοφάρισε στο 91’!

Ο ΠΑΟΚ μόλις σε ένα ματς έως τώρα έχει δεχθεί διπλάσιο αριθμό τελικών από τον αντίπαλο. Σ’ αυτό το παιχνίδι νίκησε 3-0! Ήταν με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, όπου καθάρισε τον αγώνα στο τέλος.

Το επόμενο ματς που δέχθηκε αρκετές τελικές ήταν με τον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» έκανε εννέα, αλλά έχασε. Στα υπόλοιπα 11 παιχνίδια έχει δεχθεί από οκτώ τελικές και κάτω. Κι όμως στα επτά από τα 11 δέχθηκε γκολ! Εκεί μετά έρχεται η αδυναμία να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που κάνει.

Αναλυτικά, οι τελικές στα ματς του ΠΑΟΚ. Να σημειωθεί ότι σε κανέναν αγώνα δεν είχε ο αντίπαλος περισσότερες τελικές. Ο «Δικέφαλος», άλλωστε, είναι πρώτος σε τελικές στο πρωτάθλημα.

Αγ.

Τελ.Υπέρ.-Τελ.Κατά

ΑΠΟΤ.

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

17-8

1-0

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

15-6

1-1

Βόλος-ΠΑΟΚ

5-14

0-0

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

14-10

3-0

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

2-12

1-1

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ

5-15

1-3

Απόλλων-ΠΑΟΚ

6-12

1-3

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

20-3

2-1

Λαμία-ΠΑΟΚ

6-10

0-2

ΠΑΟΚ-Αστέρας

8-4

2-0

Άρης-ΠΑΟΚ

6-8

1-0

ΠΑΟΚ-ΠΑΟ

12-9

2-1

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ

5-17

1-1

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2021: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης