«Στόχος μας να γίνει πιο ποιοτική η ζωή των δημοτών μας»

«Στόχος μας να γίνει πιο ποιοτική η ζωή των δημοτών μας»

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας Περικλής Δορκοφίκης μιλάει για το έργο που επιτελείται σε ότι αφορά τις υποδομές

Ως καλαθοσφαιριστής είχε μια γεμάτη καριέρα αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, αλλά και άλλων ομάδων. Υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας (5 συμμετοχές και 7 πόντοι με τους Άνδρες, ενώ αγωνίστηκε ακόμη στην Β’ Ανδρών, στην Νέων Ανδρών και την Εφήβων) την φανέλα της οποία φόρεσε νιώθοντας ιδιαίτερη τιμή. Ο λόγος για τον Περικλή Δορκοφίκη, ένα παιδί του αθλητισμού, που άφησε τα παρκέ και μπήκε στην ενεργό πολιτική, έχοντας μεγάλη διάθεση προσφοράς. Η τοπική αυτοδιοίκηση «κέρδισε» τον 37χρονο πρώην καλαθοσφαιριστή, που στο πλευρό του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου πορεύεται προσφέροντας στους συμπολίτες του.

Ως Τομεάρχης Αθλητισμού στον Δήμο έχει «οργώσει» τις γειτονιές, προκειμένου να αποκτήσουν ένα καλύτερο πρόσωπο οι αθλητικοί χώροι, μέσα από τους οποίους φιλοδοξεί να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους, αλλά και το ταλέντο τους τα νέα παιδιά.

Βέβαια, δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο, καθώς απαιτείται πολύ δουλειά, ατελείωτες ώρες ενασχόλησης, αλλά στο τέλος της ημέρας και επιστρέφοντας στην οικογένεια του, αισθάνεται «γεμάτος», αφού νιώθει ότι έχει κάνει το χρέος του.

- Πότε ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για σένα, ως αθλητής, η τώρα ως τομεάρχης αθλητισμού στον Δήμο Γλυφάδας;

«Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα, αλλά έχουν ως κοινή συνισταμένη την αγάπη από το κάθε πόστο μου στον αθλητισμό. Παλιότερα ως παίκτης και τώρα ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης. Ο ανταγωνισμός που υπήρχε όταν αγωνιζόμουν δεν ήταν κάτι εύκολο, όμως και τώρα η ικανοποίηση της δημιουργίας ενός χώρου άθλησης, για τους δημότες είναι κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί. Η προσφορά μας ως Δημοτική Αρχή προκειμένου να γίνει καλύτερη και πιο ποιοτική η ζωή των δημοτών μας είναι κάτι που με γεμίζει χαρά. Με την ευκαιρία θέλω να αναφερθώ στον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου για τον οποίο αισθάνομαι δικαιωμένος που τον πίστεψα και αποδέχθηκα την πρόσκληση του να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει όλη την ημέρα για το καλό του Δήμου μας και αποτελεί παράδειγμα για όλους».

- Πως το εισπράττετε αυτό από τον κόσμο;

«Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα σε δύσκολους καιρούς οικονομικά, να κάνεις πιο εύκολη την ζωή των ανθρώπων και στην συνέχεια να ακούς από τα χείλη τους λόγια που σου δίνουν δύναμη να δουλέψεις ακόμη πιο σκληρά».

- Ως αθλητής για να πετύχεις έπρεπε να αναπτύξεις πολύ το στοιχείο της συνεργασίας. Σε επίπεδο πολιτικής και συγκεκριμένα στην τοπική αυτοδιοίκηση, πόσο εύκολο η δύσκολο είναι κάτι τέτοιο;

«Παίζοντας μπάσκετ ήξερα ότι μόνο μέσα από την συνεργασία και την συλλογική προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό ως σύνολο. Αυτό το στοιχείο το θεωρώ πολύ σημαντικό και προσπαθώ να το υλοποιώ και τώρα από την θέση που έχω ως Τομεάρχης Αθλητισμού στον Δήμο Γλυφάδας. Με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι περνώντας πολλές ώρες καθημερινά στους χώρους δράσης μας έχουμε αναπτύξει τους κώδικες της συνεργασίας σε τέτοιο βαθμό που να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο αντανακλάτε στα σχόλια των δημοτών που είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά».