ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δραματική προειδοποίηση Ραββίνου: «Αν πέσει το Ισραήλ από τη Χαμάς, η Ελλάδα είναι η επόμενη»

Δραματική προειδοποίηση Ραββίνου: «Αν πέσει το Ισραήλ από τη Χαμάς, η Ελλάδα είναι η επόμενη»

Ο Ραββίνος Μοντερχάϊ Φριζής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, ενώ σήμερα ζει στην Ιερουσαλήμ. Το Newsbomb.gr τον συνάντησε στη γειτονιά του, εκεί που κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες του Ισραήλ, καθώς τα γύρω σπίτια θρηνούν τρεις νεκρούς από την αιματηρή εισβολή της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Αποστολή στο Ισραήλ: Σωτήρης Σκουλούδης

Ο Ραββίνος Μοντερχάϊ Φριζής μιλώντας στο Newsbomb.gr που βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ, κάνει λόγο για ένα πόλεμο «επιβίωσης» που διεξάγει και θα συνεχίσει να διεξάγει το Ισραήλ, απέναντι όχι στους Άραβες και τους μουσουλμάνους, αλλά στο ριζοσπαστικό Ισλάμ, στους τζιχαντιστές, των οποίων ο σκοπός της ζωής τους, όπως λέει, είναι να «σκοτώσουν τους απίστους».

Σε αυτόν τον πόλεμο, όπως αναφέρει, οι τζιχαντιστές δεν διακρίνουν Εβραίους και χριστιανούς, αλλά σημασία έχει να σκοτώσουν όποιον διαφωνεί με αυτούς. «Αν πέσουμε εμείς, είστε οι επόμενοι», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος από το Newsbomb.gr για τα δραματικά γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου με την εισβολή της Χαμάς και τις αθρόες σφαγές, το χαρακτηρίζει ως «το χειρότερο πογκρόμ κατά του εβραϊκού έθνους από την εποχή του Ολοκαυτώματος, με πάνω από 1.300 νεκρούς σε λίγες ώρες».

«Δεν ξέρουμε που πηγαίνει αυτή η κατάσταση αλλά ξέρουμε ένα πράγμα – για το εβραϊκό έθνος αυτός είναι ένας πόλεμος επιβίωσης. Θέλουν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Για αυτό πρέπει να πολεμήσουμε, για να νικήσουμε. Για το καλό το δικό μας και το καλό όλης της Γης», συμπληρώνει.

Ο ελληνικής καταγωγής Ραββίνος, ο παππούς του οποίου μάλιστα ήταν ο πρώτος αξιωματικός ο οποίος έπεσε στον πόλεμο του 1940 πολεμώντας τους Ιταλούς, ξεχωρίζει αυστηρά τους τζιχαντιστές της Χαμάς, από τον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Άραβες, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους μουσουλμάνους ως μουσουλμάνους, το πρόβλημα υπάρχει με τη Χαμάς, που δεν είναι τίποτα άλλο από τον ISIS, και θέλει το σφάξιμο όλων των απίστων.

Σήμερα είναι οι Εβραίοι, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Αληθινή ειρήνη δεν θα υπάρξει ποτέ σε αυτόν τον κόσμο, όσο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μετατραπεί σε τέρατα που μόνο σκοπό της ζωής τους είναι να σφάζουν ανθρώπους απλά επειδή τους θεωρούν «απίστους», μας λέει.

Κατά τον ίδιο δε, η χρονική στιγμή που συνέβη η εισβολή της Χαμάς δεν είναι τυχαία. «Ήταν λίγο πριν υπογραφεί μια σημαντική συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, και τους φανατικούς της Χαμάς και του Ιράν τους ενόχλησε αυτό», θεωρεί και επαναλαμβάνει:

«Το φανατικό Ισλάμ δεν βλέπει διαφορά μεταξύ Εβραίων κι άλλων χριστιανών, είναι όλοι άπιστοι και εχθροί. Δεν βλέπει καν διαφορά με άλλους μουσουλμάνους που δεν πιστεύουν αυτό ακριβώς που πιστεύουν αυτοί. Είμαστε όλοι οι στόχοι τους. Στο όνομα της τζιχάντ σκοτώνουν αθώους στη Γαλλία και το Βέλγιο. Λέμε στους μουσουλμάνους να μην αφήνουν το φανατικό Ισλάμ να τους εκπροσωπεί».

«Και στους ανθρώπους στη Γάζα αυτό λέμε – βοηθήστε να πέσει το φανατικό Ισλάμ, μην σας εκπροσωπεί αυτό το πράγμα. Αυτό κάνει κακό πρωτίστως σε εσάς και τον υπόλοιπο κόσμο», συμπληρώνει.

Ο Μοντερχάϊ Φριζής, λέγοντας ότι ο λαός του δεν είναι ούτε έποικοι ούτε ιμπεριαλιστές, αλλά κατέληξαν να ζουν μετά από αιώνες στη γη των προγόνων τους, καταλήγει με μια δραματική προειδοποίηση, θεωρώντας ότι η Δύση δεν έχει καταλάβει ακριβώς με τι έχει να κάνει.

«Αν πέσει το Ισραήλ -αλλά σας υπόσχομαι ότι δεν θα πέσει- μετά έρχεται η Κύπρος, μετά η Ελλάδα και όλη η Δύση. Ο Ερντογάν με το Ιράν παίζουν βρώμικο ρόλο σε όλο αυτό και το βλέπετε.

Η Δύση έχει δυστυχώς τη νοοτροπία ότι όσο τους αφήνουμε να υπάρχουν και δεν γίνεται κάτι, και περνάει ένας χρόνος, περνάει και ο επόμενος, τότε όλα είναι καλά. Ο χρόνος αυτός όμως λειτουργεί απλά ως προετοιμασία για το επόμενο χτύπημα. Σαν να θρέφουμε ένα φίδι, που όσο το θρέφουμε αυτό έρχεται μετά και μας δαγκώνει και το δάγκωμά του γίνεται όλο και χειρότερο»...

Δείτε τη συνέντευξη του Ραββίνου Μοντερχάϊ Φριζή στο Newsbomb.gr:

Αδελφή θύματος ξεσπά στο Newsbomb.gr: «Θρηνούμε όλοι - Δεν θα υπάρξει ειρήνη όσο υπάρχει η Χαμάς»

Ανείπωτος θρήνος για τους συγγενείς των εκτελεσθέντων από τη Χαμάς, έπειτα από την εισβολή στα ισραηλινά εδάφη στις 7 Οκτωβρίου. Το Newsbomb.gr βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ και συνομίλησε με την αδερφή ενός νεκρού στρατιώτη.

Στο σπίτι της Ελινόρ, θρηνούν όλοι οι συγγενείς μαζεμένοι, 9 ημέρες μετά την εκτέλεση του αδερφού της, Μπινιαμίν Γκαμπριέλ Γιονά, κατά την εισβολή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, στα ισραηλινά εδάφη κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο νεαρός στρατιώτης, ήταν απο τους πρώτους που κλήθηκαν να επέμβουν εκείνες τις δραματικές ώρες, με αποστολή μαζί με συναδέλφους του να μεταβούν σε σημείο εγκαταστάσεων του αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome, κοντά στη Γάζα, με σκοπό να το προστατέψουν. Δεν έφτασαν ποτέ - από το σημείο που περνούσαν, είχαν στήσει ενέδρα οι μαχητές της Χαμάς, και το όχημα τους βρέθηκε αναποδογυρισμένο, έχοντας δεχθεί πιθανότατα πλήγμα από ρουκέτα.

Θα περνούσαν λίγα 24ωρα ακόμα για να μάθει η οικογενεια του τα τραγικά νέα, καθώς τις επόμενες ώρες και ημέρες επικράτησε χάος, μέχρι ο Ισραηλινός στρατός να ανακτήσει τον έλεγχο και να εξουδετερώσει τους εισβολείς.

Η ίδια, μιλά συντετριμμένη, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της, στον φακό του Newsbomb.gr, μιλώντας για τον μονάκριβο αδερφό της. Έξω από το σπίτι της, κυματίζουν μεσίστιες οι ισραηλινές σημαίες προς τιμήν του αδερφού της αλλά και δυο ακόμα ανδρών, από την ίδια γειτονιά, που έχασαν τη ζωή τους την ίδια μέρα.

«Είμαι τόσο υπερήφανη για αυτόν. Παρόλο που θα μπορούσε να μην πάει εκεί, επέλεξε ο ίδιος να το κάνει. Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι μου πήραν τον αδελφό μου. Δεν υπάρχει πόλη ή χωριό στο Ισραήλ να μην θρηνεί κάποιον. Πρέπει να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο αυτό που συνέβη», λέει δακρυσμένη. «Πρέπει να ξυπνήσει ο δυτικός κόσμος και να συνειδητοποιήσει τι γίνεται εδώ. Δεν θα υπάρξει ειρήνη όσο υπάρχει η Χαμάς», συμπληρώνει.

Δείτε τη συγκλονιστική συνέντευξη:

Σχετικές ειδήσεις