ΥΓΕΙΑ

O κοροναϊός επελαύνει στην Ευρώπη: Περισσότερα από 20.000 κρούσματα – Πόσοι νοσούν στην Ελλάδα

O κοροναϊός επελαύνει στην Ευρώπη: Περισσότερα από 20.000 κρούσματα – Πόσοι νοσούν στην Ελλάδα
ASSOCIATED PRESS

Πάνω από 20.000 άνθρωποι (22.307) έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό στην Ευρώπη και 930 έχουν πεθάνει από τον ιό Covid-19, μέχρι τις 19:00 ώρα Ελλάδας. 

Αυτός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ο νεότερος απολογισμός του Γαλλικού Πρακτορείου, στον οποίο προχώρησε συγκεντρώνοντας επίσημα στοιχεία.

Ειδικότερα, στην Ιταλία έχουν καταγραφεί 12.462 κρούσματα, από τα οποία 2.313 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο και 827 θανάτους στο σύνολο. Στην Ισπανία έχουν καταγραφεί 2.128 κρούσματα (506 νέα) και 47 θάνατοι. Στην Γαλλία 2.281 κρούσματα και 48 θάνατοι, στην Γερμανία 1.567 κρούσματα (428 νέα) και 3 θάνατοι και στην Ελβετία 642 κρούσματα (152 νέα) και 4 νεκροί.

Δείτε LIVE την εξάπλωση του κοροναϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη:

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία

Ως πανδημία χαρακτηρίζει πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον κορoναϊό.

«Παρακολουθούμε την πορεία του ιού», σημείωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom, σε συνέντευξη Τύπου του, σημειώνοντας πως «ανησυχούμε ιδιαιτέρως και από τα επίπεδα της εξάπλωσής και της σοβαρότητάς του και από τα ανησυχητικά επίπεδα της απραξίας».

«Αποφασίσαμε λοιπόν να κηρύξουμε τον Covid – 19 πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κήρυξη πανδημίας δεν αλλάζει τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ σχετικά με τους κινδύνους που επιφυλάσσει ο κοροναϊός, διευκρίνισε, σημειώνοντας, πως δεν θα αλλάξουν ούτε οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο Οργανισμός, αλλά ούτε πρέπει να αλλάξουν οι πρακτικές που ακολουθούν οι πληττόμενες και μη χώρες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Στα 99 πλέον τα κρούσματα στην Ελλάδα

Σε 99 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορoναϊού στη χώρα μας, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει 10 νέους ασθενείς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 95 Έλληνες και 4 υπηκόους ξένων χωρών.

Την ίδια ώρα, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 66χρονου από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, στη ΜΕΘ εισήχθη και ένας ακόμη ασθενής στο ΑΧΕΠΑ.

Όλοι οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται.

Σε νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και Μυτιλήνης παραμένουν 29 ασθενείς ενώ 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Τι σημαίνει πανδημία

Σχετικές ειδήσεις