ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Μεγάλη αβεβαιότητα για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων λέει ο λοιμωξιολόγος Σύψας

Κορονοϊός: Μεγάλη αβεβαιότητα για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων λέει ο λοιμωξιολόγος Σύψας

Για την πορεία της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και για τον αν ο ιός COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί από τα κλιματιστικά, μίλησε στο STAR o λοιμοξιωλόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας Νικόλαος Σύψας.

«Πηγαίνουμε σύμφωνα με τις προβλέψεις», είπε ο κ. Σύψας, σχολιάζοντας τα όσα ανακοινώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (04/04) κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία. «Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καμία χαλαρότητα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ανατραπούν πολύ γρήγορα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ακόμα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας του κορονοϊού και πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 68. Επίσης, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στην Ελλάδα είναι 60, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.673.

Απαντώντας στο αν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από τον κλιματισμό, ο κ. Σύψας τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια μελέτη ή αναφορά που να εμφανίζει ασθενή να έχει κολλήσει από το κλιματιστικό. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν υπάρχει κάποια οδηγία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να μην χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά. Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας, υπάρχουν όμως κάποιες αναφορές που κάνουν λόγο για τον εντοπισμό του ιού πάνω σε περσίδες κλιματιστικού, αλλά και η πρόσφατη αναφορά ότι είναι πιθανή η μετάδοση και μέσο αέρος.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Τι συμβαίνει με τους ασυμπτωματικούς

Την ίδια ώρα ο κ. Σύψας τόνισε πως όλοι θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ασυμπτωματικοί. Συμπλήρωσε δε πως υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα στην χώρα αυτή τη στιγμή.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Σχετικές ειδήσεις