Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο ΥΠΑΜ Κύπρου στην αποφοίτηση Δοκίμων Αξιωματικών στην Κρήτη

Ο ΥΠΑΜ Κύπρου στην αποφοίτηση Δοκίμων Αξιωματικών στην Κρήτη

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε στις 3/12 στην τελετή αποφοίτησης των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Άμυνας απένειμε τα διπλώματα στους αποφοιτήσαντες μαζί με τον Υπαρχηγό ΓΕΣ της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της τελετής, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες γονείς από Κύπρο και Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις ακριβείας από τους νέους Δόκιμους αξιωματικούς, καθώς και παρέλαση.

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός εξήρε το έργο που επιτελεί η Σχολή και εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της κυπριακής Πολιτείας για την πολύτιμη υπηρεσία που για δεκαετίες προσφέρει στις ένοπλες δυνάμεις, παρέχοντας υψηλού επιπέδου στρατιωτική εκπαίδευση, αλλά και καλλιεργώντας το φρόνημα των νέων Δοκίμων Αξιωματικών.

Ο Υπουργός Άμυνας στο πλαίσιο της επίσκεψής του κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος ήταν και ο ίδιος απόφοιτος Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών. Στεφάνι κατέθεσε επίσης και στο μνήμα του ήρωα καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη στον Αμυγδαλό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις