Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βραβεία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης

Βραβεία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης

Την 79η επέτειο από την ίδρυση του γιόρτασε ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης κατά το ετήσιο δείπνο του που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο “The Plaza” στο Μανχάτταν.

Στη διάρκεια της λαμπερής βραδιάς απονεμήθηκαν τα βραβεία “Distinguished Physician Award” στον Δρ. Ιάκωβο (Τζακ) Σωτηράκη, ανώτατο διοικητικό στέλεχος του Catholic Health Services of Long Island, “Distinguished Hellene Award” στον επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Μάικλ Τζαχάρη, εκ των ιδρυτών της Arisaph Pharmaceuticals, Inc, ενώ με το βραβείο “Distinguished Colleague Award” τιμήθηκε μετά θάνατον ο αείμνηστος Δρ. Αντώνιος Χαρόβας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής, κ. Δημήτριος, ανέπεμψε την εναρκτήρια προσευχή, ενώ ο βαρύτονος Εμμετ Ο’Χάνλον απέδωσε εξαιρετικά τους εθνικούς ύμνους Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Γεώργιος Λιακέας ευχαρίστησε τους συμπροέδρους της οργανωτικής επιτροπής, Σούζαν Μακάρθι, Νικόλ Κόντου – Λιακέα και δρα. Θεόδωρο Δικταμπάν και το διοικητικό συμβούλιο που εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και όσους υποστήριξαν το αναμνηστικό λεύκωμα με υπεύθυνη τη διευθύντρια Ευαγγελία Τσάβαρη.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη του Δρ. Αντωνίου Χαρόβα ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 82 ετών. Το βραβείο του αείμνηστου γιατρού που είχε υπηρετήσει κατά το παρελθόν και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου παρέλαβε ο γαμπρός του Δρ. Τζον Μπέντο.

“Ηταν πρότυπο για πολλούς απο μας και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο”, τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως στο άκουσμα ότι θα τιμηθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο, ο Δρ. Χαρόβας δεν έκρυβε τη βαθειά τιμή που ένιωθε και τον ενθουσιασμό γιατί θεωρούσε ότι είναι σημαντική η αναγνώριση από τους ίδιους του συναδέλφους του. Μια εβδομάδα δε πριν το θάνατό του, πρόσθεσε ο Δρ. Μπέντο, μελετούσε τη λίστα των ανθρώπων με τους οποίους ήθελε να μοιραστεί την ξεχωριστή αυτή στιγμή.

Η κ. Μαίρη Τζαχάρη παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του συζύγου της, Μάικλ Τζαχάρη, τον οποίο παρουσίασε η Νικόλ Κόντου – Λιακέα, τονίζοντας τα επιτεύγματά του και το φιλανθρωπικό του έργο είναι είναι γνωστό και πέρα από την ελληνοαμερικανική κοινότητα, σε παναμερικανικό και σε διεθνές επίπεδο.

Δίνοντας μια προσωπική νότα η κ. Κόντου – Λιακέα είπε ότι θυμάται τον κύριο Τζαχάρη από παιδί ως τον ευγενικό και χαμογελαστό και πολύ ψηλό οικογενειακό φίλο, τον σύζυγο της κ. Μαίρης και τον πατέρα του Στήβεν και της Κάθριν με τους οποίους η ίδια φοιτούσε στο Σχολείο του Καθεδρικού. “Είμαι υπερήφανη που τον γνωρίζω και είμαι υπερήφανη γι’ αυτόν”, είπε.

Με ξεχωριστή τιμή και χαρά παρέλαβε το βραβείο του ο Δρ. Τζακ Σωτηράκης, τονίζοντας ότι με τις δράσεις του ο Ιατρικός Σύλλογος εκπληρώνει στο έπακρο την αποστολή του και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι παραδόσεις που έχουμε θα συνεχίσουν και στο μέλλον. Με συγκίνηση αναφέρθηκε στον τόπο καταγωγής των γονιών του, το ακριτικό Καστελλόριζο και στις αξίες που αυτοί εμφύσησαν στα παιδιά του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων η πρέσβης Αικατερίνη Μπούρα, Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΗΕ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, πρέσβης Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης και ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, πρέσβης Βασίλης Φιλίππου.

Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου έγινε στο αμφιθέατρο Αϊχορν του Νοσοκομείου Lenox Hill στο Μανχάτταν η τελετή απονομής υποτροφιών και βραβείων του 2015 σε μαθητές και σε φοιτητές Ιατρικής.

πηγη greeknewsonline.com

Σχετικές ειδήσεις