ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το σχέδιο Σόιμπλε τρώγεται και... κρύο

Το σχέδιο Σόιμπλε τρώγεται και... κρύο

Πήγαν για μαλλί τα σαΐνια του οικονομικού επιτελείου για μαλλί και βγήκαν κουρεμένα...

Άλλη μια επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Όχι μόνο δεν πήραν λεφτά από το Eurogroup, όχι μόνο δεν έχουν τελειώσει με τις αξιολογήσεις, όχι μόνο δεν υπογράφει το ΔΝΤ, αλλά οι Ευρωπαίοι τους ξανασέρβιραν το περίφημο σχέδιο Σόιμπλε: «πάρτε κούρεμα και πηγαίνετε στη δραχμή».

Θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, το βασικό σχέδιο του Γερμανού Οικονομικών ήταν ακριβώς αυτό:

Να δωθεί στην Ελλάδα ένα ποσό 40 με 50 δισεκατομμυρίων και στη συνέχεια η χώρα να βγει μόνη της από την ΟΝΕ, χωρίς καμία άλλη στήριξη και βοήθεια.

Μετά λοιπόν από 21 μήνες διακυβέρνησης και μετά από τις δήθεν ηρωϊκές διαπραγματεύσεις η χώρα ξαναγυρίζει ουσιαστικά στο μηδέν, στο σχέδιο Σόιμπλε.

Μόνο που τώρα δεν υπάρχουν ούτε αυτά τα 50 δισεκατομμύρια.

«Αφού λοιπόν θέλετε κούρεμα, πάρτε κούρεμα και άντε στο καλό...», είναι το μήνυμα που στέλνει η Γερμανία στον κ. Τσίπρα.

Θα μου πέιτε, τι ακριβώς κάνει ο Σόιμπλε; Επαναφέρει το Grexit; Εκδικείται με το σχέδιό του;

Όχι βεβαίως... απλά μας προετοιμάζει για ένα 4ο μνημόνιο με νέα μέτρα και νέο δανεισμό αφού όλοι ξέρουν ότι τα 80 δισ. του προηγούμενου μνημονίου δεν φτάνουν για να ανακάμψει η χώρα.

Συμπέρασμα: Μέχρι στιγμής η δήθεν αριστερή κυβέρνηση των επαναστατών δεν καταφέρνει να αρθρώσει την παραμικρή αντίσταση στη Γερμανική επέλαση.

Σχετικές ειδήσεις