ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Renault Megane R.S. Trophy-R πέτυχε ρεκόρ και στη Suzuka

To Renault Megane R.S. Trophy-R πέτυχε ρεκόρ και στη Suzuka

Το πολύ ειδικό Megane R.S. Trophy-R συνεχίζει την περιοδεία του στις διάσημες πίστες αυτού του κόσμου και την επίτευξη ρεκόρ.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Renault φαίνεται πως έχει βαλθεί να σπάσει τα ρεκόρ για προσθιοκίνητα μοντέλα παραγωγής, τα περισσότερα από τα οποία πιστώνονται στο Honda Civic Type-R, σε όλες τις πίστες. Έτσι μετά την περίφημη Πράσινη Κόλαση ή αλλιώς Nürburgring Nordschleife στη Γερμανία, το Spa-Francorchamps στο Βέλγιο και στο Bend Motorsport Park στην Αυστραλία, το Megane R.S. Trophy-R πέτυχε ένα νέο ρεκόρ και στην Ιαπωνία.

Πιο συγκεκριμένα στη διάσημη πίστα της Suzuka, όπου ο Laurent Hurgon πίσω από το τιμόνι αυτού του σπέσιαλ Megane μείωσε το χρόνο του προηγούμενου ρεκόρ κατά 3,0 δεύτερα, σημειώνοντας συνολικό χρόνο 2:25,454 λεπτών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το Megane R.S. Trophy R θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες εκ των οποίων οι 50 προορίζονται για την αγορά της Ιαπωνίας. Όπως και το Megane R.S. Trophy, έτσι και το R έχει 300 ίππους, ενώ από κει και πέρα έχει αεροδυναμικές βελτιώσεις και είναι πιο ελαφρύ έως και κατά 150 κιλά.