ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Alfa Romeo ανήκε στο Μουσολίνι!

Αυτή η Alfa Romeo ανήκε στο Μουσολίνι!

Πρόκειται για μία 6C 1750 του 1930, την οποία είχε αγοράσει ο Ιταλός δικτάτορας

Του Γιάννη Σκουφή

Η Alfa Romeo 6C 1750 είναι έτσι κι αλλιώς ένα σπάνιο αυτοκίνητο όμως το ότι η συγκεκριμένη σχετίζεται άμεσα με τον Μουσολίνι της δίνει αυτομάτως ακόμα μεγαλύτερη αξία. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ιταλός δικτάτορας δεν ήταν ο μόνος που αγαπούσε τα αυτοκίνητα, καθώς το ίσο ίσχυε και για τον Χίτλερ, που έδειχνε ιδιαίτερη αδυναμία σε μια Mercedes 770k του 1939.

H Alfa Romeo με τον αριθμό πλαισίου 6C312898 είχε παραδοθεί στον Ντούτσε στις 13 Ιανουαρίου του 1930, ενώ η αυθεντικότητα τόσο του γεγονότος όσο και του ίδιου του αυτοκινήτου πιστοποιείται μέσα από μια σειρά από φωτογραφίες και αναφορές. Η τιμή αγοράς της ήταν 60.000 λιρέτες, ενώ η 6C έδωσε το παρόν σε αρκετούς αγώνες.

Στην πορεία άλλαξε κάποια χέρια για να καταλήξει το 1937 στον Renato Tigillo, ο οποίος μετακόμισε μαζί με το νέο του απόκτημα στην Αφρική. Εκεί μετείχε σε κάποιους αγώνες, ενώ αργότερα ξεχάστηκε χωρίς ποτέ να έχει κανείς συνειδητοποιήσει την αξία της. Μάλιστα όταν βρέθηκε έλειπαν πολλά εξαρτήματά της, όπως οι προβολείς και οι τροχοί, ενώ γενικά ήταν σε άθλια κατάσταση. Παρατημένη και σκουριασμένη.

Η Alfa Romeo 6C του Ντούτσε κατέληξε στη βρετανική εταιρεία Thornley Kelham η οποία έχει αναλάβει να την αποκαταστήσει πλήρως και να την επαναφέρει στην αρχική της κατάσταση. «Η ιστορία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου επιβάλλει την αναπαλαίωσή του», δήλωσε ο Simon Thornley, ιδρυτής της βρετανικής εταιρείας αποκατάστασης κλασικών αυτοκινήτων.