ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Benjamin Zephaniah: Πέθανε ο ιεροκήρυκας των «Peaky Blinders»

Benjamin Zephaniah
Χ (πρώην Twitter)

Ο Benjamin Zephaniah είχε παίξει σε 14 επεισόδια της σειράς Peaky Blinders

Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο Βρετανός ποιητής, συγγραφέας και ακτιβιστής Benjamin Zephaniah. Ο Zephaniah ήταν ο «Jeremiah "Jimmy" Jesus», ο Τζαμαϊκανός ιεροκήρυκας, φίλος του Thomas Shelby στη σειρά του BBC Peaky Blinders, συμμετέχοντας σε 14 επεισόδια. Ο Βρετανός διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο πριν από οκτώ εβδομάδες όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

«Με μεγάλη θλίψη και λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, γιου και αδελφού μας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Ο Benjamin γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπέρμιγχαμ, το οποίο αποκαλούσε ως "η πρωτεύουσα της Τζαμάικας της Ευρώπης"», αναφέρεται στη δήλωση της οικογένειας. Στο πλευρό του Zephaniah ήταν η σύζυγός του μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ο επίσημος λογαριασμός της σειράς στο X, αποχαιρετά τον Zephaniah αναφέροντας: «Είμαστε τόσο σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι από την είδηση του θανάτου του φίλου μας Benjamin Zephaniah. Ήταν ένα πολυαγαπημένο, καθοριστικό και επιδραστικό μέλος της οικογένειας των Peaky Blinders από την αρχή, όσο και για την καλλιτεχνική κοινότητα γενικά. Η αγάπη μας και η σκέψη μας είναι με την οικογένειά του».

Ο Zephaniah έγραψε πέντε μυθιστορήματα, ποίηση για παιδιά και βιβλία για νεαρότερους αναγνώστες. Τη δεκαετία του 1990 είχε κάνει αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, όπως το The Bill, ενώ το 2003 είχε απορρίψει τιμητική διάκριση από τη βασίλισσα Ελισάβετ καθώς όπως είχε πει, «Η "Αυτοκρατορία" μου θυμίζει τη δουλεία, μου θυμίζει χιλιάδες χρόνια κτηνωδίας, μου θυμίζει πώς οι πρόγονοί μου κακοποιήθηκαν».

Διαβάστε επίσης

Νέες ταινίες στα σινεμά με τον «Μαέστρο» Μπράντλεϊ Κούπερ

Βιογραφική ταινία για τον Μπομπ Μάρλεϊ: Στα σινεμά του Αγίου Βαλεντίνου

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ λέει ότι δεν θα κάνει άλλη ταινία γιατί είναι τεμπέλα