ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Τίποτα ταπεινωτικό στην παρέλαση Ουκρανών αιχμάλωτων πολέμου

Λαβρόφ: Τίποτα ταπεινωτικό στην παρέλαση Ουκρανών αιχμάλωτων πολέμου

«Τίποτα ταπεινωτικό» δεν είχε η παρέλαση των Ουκρανών αιχμάλωτων πολέμου στο κέντρο του Ντονέτσκ, την οποία οργάνωσαν και παρουσίασαν φιλορώσοι αντάρτες στο προπύργιό τους, Σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είδα μια φωτογραφία της παρέλασης. Δεν είδα τίποτε που να μπορεί να θεωρηθεί ταπεινωτικό», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου.

Χθες (24/8) φιλορώσοι αντάρτες οργάνωσαν παρέλαση στο κέντρο του προπυργίου τους, αναγκάζοντας δεκάδες Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου να λάβουν μέρος σε αυτήν, ενώ η υπόλοιπη χώρα τιμούσε τη γιορτή της Ανεξαρτησίας.

«Όσον αφορά στην εξευτελιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου, ας αφήσουμε τους δικηγόρους να ασχοληθούν με αυτό», δήλωσε ο Λαβρόφ ο οποίος στη συνέχεια κατηγόρησε την ουκρανική εθνοφρουρά για διάπραξη «ωμών εγκλημάτων πολέμου», σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Η Ρωσία κατηγορεί τακτικά το Κίεβο ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου, κυρίως με τους «τυφλούς» βομβαρδισμούς του σε κατοικημένες περιοχές από την έναρξη της αιματηρής σύγκρουσης, η οποία αριθμεί ήδη περισσότερους από 2.200 νεκρούς στην ανατολική Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, στο Βερολίνο, η Γερμανία καταδίκασε την παρέλαση Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου στο κέντρο του Ντονέτσκ, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ πιθανό έγκλημα πολέμου», υποστήριξε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Είναι πολύ πιθανό», δήλωσε ο Μάρτιν Σέφερ σε συνέντευξη Τύπου ερωτηθείς αν αυτό ήταν έγκλημα πολέμου. «Είναι εντελώς δυσάρεστο και αυτό απλά δεν γίνεται», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Φιλορώσοι υποχρέωσαν αιχμαλώτους πολέμου να παρελάσουν (vids)