Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι θα σημάνει «αλλαγή επιπέδου» στην έρευνα του Ανθρωποκτονιών

Την «αλλαγή επιπέδου» στην έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ προσπαθούν να πετύχουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση.
Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι θα σημάνει «αλλαγή επιπέδου» στην έρευνα του Ανθρωποκτονιών
INTIME
5'

Η αλλαγή «level» στο ερευνητικό επίπεδο θα γίνει, όπως λένε πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., όταν κρίσιμες πληροφορίες (που έχουν ήδη συλλεγεί) «μετουσιωθούν» σε στοιχεία:

«Για την υπόθεση Καραϊβάζ υπάρχουν πολλές πληροφορίες στη διάθεση της Αστυνομίας. Κάποιες από αυτές έχουν αξιολογηθεί ως σοβαρές. Το ζητούμενο όμως για μία εξιχνίαση δεν είναι οι πληροφορίες αλλά τα στοιχεία για το σχηματισμό της δικογραφίας»

Για την εξιχνίαση της δολοφονίας έχει συγκροτηθεί εδώ και πολύ καιρό ειδικό κλιμάκιο στο Ανθρωποκτονιών, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την υπόθεση Καραϊβάζ και με άλλους φακέλους υποθέσεων που μπορεί να συνδέονται με τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου.

Με αφορμή την ανάρτηση της συζύγου του Γιώργου Καραϊβάζ ότι μπορεί η υπόθεση να μπήκε στο αρχείο, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «η έρευνα αυτή την περίοδο έχει την ίδια ένταση που είχε και πριν από ένα χρόνο. Μάλιστα βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με ένα έτος νωρίτερα. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί ασχολούνται καθημερινά με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Από την πλευρά της η Στάθα Αλαξανδροπούλου Καραϊβάζ είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία της ότι η υπόθεση μπορεί να μπήκε στο αρχείο. Μετά τη σχετική της ανάρτηση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε ραντεβού μαζί της στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, όπου τη διαβεβαίωσε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι.

Ένα από τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι εάν ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε για τα δημοσιεύματά του και τις δημοσιογραφικές έρευνες που έκανε. Δεν είναι λίγοι στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. που θεωρούν ότι «ακόμα και άλλος να ήταν ο λόγος, μπορεί παραλλήλως ο εντολέας της επίθεσης να είχε και αυτό το σκοπό. Να σταματήσουν τα ρεπορτάζ -είτε του Καραϊβάζ είτε άλλων δημοσιογράφων- που αφορούν στο βαρύ οργανωμένο έγκλημα».

Αναλυτικά η ανάρτηση που είχε κάνει η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ:

«Μιας και οι μέρες πέρασαν μαζί με τη θερινή ραστώνη αναρωτιέμαι σε ποιο ευνομούμενο κράτος ζούμε. Αυτό για το οποίο πληρώνουμε φόρους υπακούμε στους νόμους του.

Αναρωτιέμαι ο κύριος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που τόσο ευαίσθητες κεραίες έχει και ασχολείται με το παραμικρό θέμα ακόμα και για μια συμπλοκή ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς τουρίστες και συχνά απαντάται μέσω του τηλεοπτικού φακού δεν έχει την παραμικρή ευθιξία να ασχοληθεί με τη δολοφονία ενός εργάτη του Τύπου μέρα – μεσημέρι μπρος στο σπίτι του;

Όπως είναι γνωστό ούτε περιουσίες άφησε, ούτε μετρητά, ούτε ράβδους χρυσού. Τα μόνα που άφησε είναι μια χήρα, εμένα, που προσπαθώ να σταθώ στη νέα πραγματικότητα και παλεύω να βρω τα πατήματα μου μετά την άδικη και ανεξήγητη δολοφονία του συζύγου μου, όπως και υποχρεώσεις οικονομικές. Όπως αφήνει κάθε άνθρωπος που φεύγει ξαφνικά στο ζενίθ της καριέρας του, στα 52 του χρόνια, με δανεισμό στην προσπάθεια να αποκτήσει ένα διαμέρισμα και την μόρφωση του μονάκριβου μας.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε η μητέρα μου και πεθερά του αείμνηστου συζύγου μου είχε μια συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό ο οποίος έδειξε έκπληκτος για το ότι δεν μας είχε δεχτεί ο κ. Υπουργός και δεν είχαμε καμία τύχη στις οχλήσεις μας.
Τόνισε δε στη μητέρα μου να επιστήσουμε την προσοχή στις γραμματείς ότι το ραντεβού πρέπει να κλειστεί άμεσα με εντολή του Πρωθυπουργού. Φυσικά και το ραντεβού δεν έγινε ποτέ και μετά από οχλήσεις του Νομικού μας συμβούλου ακόμα περιμένουμε.

Απ’ όσο ξέρω την ίδια τύχη έχει και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ που από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλάι μας συναισθηματικά και ουσιαστικά, οφείλω σ’ όλους τους ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ουσιαστική τους βοήθεια. Για τους ένστολους οι οποίοι χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση έχω να πω τα ακόλουθα:

Ο κ. Κων/νος Χασιώτης ο οποίος ήταν επικεφαλής όταν έγινε η δολοφονία του Γιώργου, μας προσέγγισε με απόλυτο σεβασμό και με τακτικές ενημερώσεις επί του θέματος. Τον ευχαριστώ δημόσια για το ήθος του και την συμπεριφορά του απέναντι στην οικογένεια μας, ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης.

Ο αντικαταστάτης του και νέος επικεφαλής του τμήματος Ανθρωποκτονιών νομίζω ότι λέγεται Δροσίνης δεν μπήκε καν στο κόπο να σηκώσει το τηλέφωνο προκειμένου μας ενημερώσει και να μας πει ένα συλλυπητήρια από την ανθρώπινη πλευρά και ότι ίσως αναλαμβάνει την υπόθεση.

Μαθαίνω ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο αλλά από φήμες. Μια επίσημη ενημέρωση από την πολιτεία δεν υπάρχει, εάν υπάρχουν αδικήματα που βαραίνουν τον σύζυγο μου ας τα κοινοποιήσουν, διαφορετικά απαιτώ να κατατάξουν αυτό το έγκλημα σε μια ειδική κατηγορία. Με τίποτα δεν θα δεχθώ τη σιωπή γιατί σωπαίνοντας είναι σαν να δίνω άλλοθι σ’ όλους αυτούς που ίσως εννοούν ότι ο Γιώργος είχε άλλου είδους διασυνδέσεις.

Επίσης θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ όλους όσοι είναι δίπλα μου σ’ αυτόν τον αγώνα όπως στον κ. Κώστα Αρβανίτη Δημοσιογράφο και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ο καθένας από το δικό του μετερίζι προσπαθεί να βοηθήσει στο να βγει στο φως η υπόθεση Καραιβαζ.

Εγώ η χήρα του Γιώργου Καραιβαζ ζητώ την βοήθεια όλων σας προκειμένου να μην ξεχαστεί και αφεθεί το ειδεχθές έγκλημα ως έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.
Σας ευχαριστώ όλους όσοι είστε δίπλα μου με την ελπίδα ότι θα αφυπνιστούν και όσοι κωφεύουν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή