ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιος γνωστού επιχειρηματία σε οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά - Δώδεκα συλλήψεις

Γιος γνωστού επιχειρηματία σε οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά - Δώδεκα συλλήψεις

Δώδεκα συνολικά άτομα συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ασφάλειας Αττικής -μεταξύ των οποίων και γιος γνωστού επιχειρηματία- κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά και εισαγωγή στη χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, τις οποίες διακινούσε στην εσωτερική αγορά. 

Παράλληλα, η εγκληματική οργάνωση, που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, οργάνωνε και χρηματοδοτούσε φυτείες φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Από τα δώδεκα άτομα, που συνελήφθησαν συνολικά, οι δέκα είναι Έλληνες ηλικίας 38 έως 57 ετών και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, 33 και 37 ετών.

Μετά από παρακολούθηση της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος, την Κυριακή 21 Ιουνίου, οργανώθηκαν παράλληλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις περιοχές της Τροιζηνίας, Μεσσηνίας και Ηγουμενίτσας, καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Άλιμος, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα, Αγία Βαρβάρα). Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών, συνελήφθησαν τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Ενας εξ' αυτών ήταν και ο γιός του γνωστού επιχειρηματία, που κυκλοφορούσε με πολυτελή αυτοκίνητα και έκανε μεγάλη ζωή.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις χώρων και ατόμων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων, πιστοποίησε την εγκληματική δράση των μελών της διεθνικής οργάνωσης, καθώς και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, εντοπίστηκε φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών στον λιμένα της Ηγουμενίτσας, και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, που είχαν παραληφθεί στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, με σκοπό την παράδοσή τους στα μέλη της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Επίσης, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή της Τροιζηνίας και σε αγροτική περιοχή της Μεσσηνίας δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης με πλήρη εξοπλισμό για την καλλιέργειά τους.

Συνολικά, από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • Δύο φυτείες κάνναβης με 1.448 δενδρύλλια.
 • Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 2,373 κιλά.
 • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 60,967 κιλά.
 • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας βάρους 11,33 κιλά.
 • Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων-φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
 • Το ποσό των 53.170 ευρώ.
 • Δύο πιστόλια.
 • Δύο κυνηγετικά όπλα.
 • Τετρακόσια τέσσερα φυσίγγια.
 • Πέντε ΙΧ αυτοκίνητα.
 • Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές.

Τα προσδοκώμενα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων ανέρχονται στα 4.700.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.