ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πάτρα: Στη «φάκα» δύο άτομα για μεταφορά 78.000 λαθραίων τσιγάρων (pics)

Πάτρα: Στη «φάκα» δύο άτομα για μεταφορά 78.000 λαθραίων τσιγάρων (pics)

Στη σύλληψη ενός 57χρονου οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος και της 54χρονης αλλοδαπής συνοδηγού του για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων, προέβησαν τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (25/8) στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά παράβαση του αρ. 155 παρ. 1β & 2Ζ του Ν. 2960/01 Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας «ΠΕΡΙ ΛΑΘΡΟΜΠΟΡΙΑΣ».

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στο νότιο λιμένα Πάτρας, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχή, σε Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι τα δύο άτομα μετέφεραν εντός της μπαγκαζιέρας που βρισκόταν επάνω στην οροφή του οχήματος καθώς και στο χώρο του πορτ μπαγκάζ (θέση ρεζέρβας και πλανά τοιχώματα μέσα από τις ταπετσαρίες), επιμελώς κρυμμένα τα λαθραία προϊόντα.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 393 κούτες τσιγάρων, δηλαδή 3.930 πακέτα (78.600 τσιγάρα), διάφορων επωνυμιών, για τα οποία δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ καθώς και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.