ΕΘΝΙΚΑ

Εξοπλιστικά: Στο Μαξίμου Παναγιωτόπουλος και αρχηγοί των επιτελείων – Συναντήθηκαν με τον Μητσοτάκη

Εξοπλιστικά: Στο Μαξίμου Παναγιωτόπουλος και αρχηγοί των επιτελείων – Συναντήθηκαν με τον Μητσοτάκη

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι αρχηγοί των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου και συναντήθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα που ο Ερντογάν επιδίδεται σε «πόλεμο νεύρων» στην αν. Μεσόγειο.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες από τη συνάντηση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα και η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες συζητήσεις διεξάγονται με τη Γαλλία για την προμήθεια των υπερσύγχρονων μαχητικών πολλαπλών ρόλων Rafale.

Επίσης, έγιναν συζητήσεις και επισκόπηση για την τακτική κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος έστειλε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος Κινέζο ανώτερο αξιωματούχο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, ο Ελληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε την στάση της κυβέρνησης, έναντι των προκλήσεων της Άγκυρας. «Από τις πολλές αποστροφές του προέδρου Ερντογάν συγκρατώ μια, αυτή που μιλά για διάλογο. Και σε αυτήν θα απαντήσω με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ας φύγουν λοιπόν οι απειλές, για να ξεκινήσουν οι επαφές» είπε κατά την συνάντησή του με τον Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο για πασίγνωστο τραγουδιστή - Νοσηλεύεται στην εντατική