ΠΑΙΔΕΙΑ

Μακρή: Κανονικά θα εορτασθεί η επέτειος της 17ης Νοέμβρη

Μακρή: Κανονικά θα εορτασθεί η επέτειος της 17ης Νοέμβρη

Η 17η Νοέμβρη θα εορταστεί κανονικά, ανήμερα της επετείου, διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή και ενημέρωσε ότι θα επανακοινοποιηθεί η σχετική εγκύκλιος ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρανόηση.

Δεδομένου ότι η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, όσο και η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, έθεσαν στην Ολομέλεια ζήτημα πως με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας φαίνεται να μην περιλαμβάνεται ο εορτασμός της 17ης Νοέμβρη στο σχολικό ημερολόγιο, η αρμόδια υφυπουργός εξήγησε ότι εξεδόθη πράγματι μια εγκύκλιος η οποία περιελάμβανε μόνο τις εθνικές γιορτές, διότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα οι εθνικές γιορτές δεν γιορτάζονται ανήμερα, αλλά την παραμονή.

Η κυρία Μακρή προσέθεσε ότι φέτος λόγου χάρη η 25η Μαρτίου επειδή η 24η Μαρτίου είναι Κυριακή, θα γιορταστεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου και επανέλαβε πως μόνο για τις εθνικές εορτές ισχύει αυτό, η 17η Νοέμβρη δεν περιλαμβάνεται σε αυτές, γιορτάζεται ανήμερα. «Παρ' όλα αυτά για την αποφυγή παρεξηγήσεων έχει γίνει επανακοινοποίηση της εγκυκλίου».