ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας στο Newsbomb.gr: «Φρένο» στα σενάρια για άρση του lockdown - Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει

Κικίλιας στο Newsbomb.gr: «Φρένο» στα σενάρια για άρση του lockdown - Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει
InTime

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «έδειξε» την παράταση του lockdown εξηγώντας πως θα συνεχιστεί η προστασία από τον κορονοϊό μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της πανδημίας.

Στη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης, για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με τα εμβόλια, στην κατάσταση των νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στις κατηγορίες για τις διπλές καταγραφές κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ.

Στη διαδικασία των ερωτήσεων, ο υπουργός Υγείας απάντησε στο Newsbomb.gr και στην ερώτηση της δημοσιογράφου Ευδοκίας Μύτιλη σχετκά με την όχι ικανοποιητική -σύμφωνα και με όσα δημοσίως ισχυρίζονται μέλη της επιτροπής των επιστημόνων- μείωση κρουσμάτων και -κυρίως- της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ και το πόσο φρόνιμο είναι να συζητάμε για άρση του lockdown κι άνοιγμα της αγοράς πριν τα Χριστούγεννα.

Επίσης, ρωτήθηκε και για την εικόνα που έχει ως υπουργός Υγείας από την παρακολούθηση των δεικτών και από τις ενημερώσεις που λαμβάνει, αλλά και για το ποιος είναι ο ασφαλής τρόπος για να μην γίνει λόγος σε έναν μήνα από τώρα για ένα τρίτο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Είναι εμφανές ότι με τη φροντίδα του πρωθυπουργού και διυπουργικά, υπάρχει μελέτη των επιστημονικών στοιχείων, υπάρχει εμπιστοσύνη στους επιστήμονές μας. Με σωστά και σταθερά βήματα, με προσοχή και εγκράτεια όπως κάνουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχωράμε γιατί αυτός ο ιός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Υπάρχει ένα τρίτο κύμα, είναι σαφές, σε κάποιες χώρες έχει ήδη έρθει. Εμείς είμαστε σε lockdown, παρόλα αυτά το σύστημα υγείας πιέζεται και στις ΜΕΘ και στις απλές κλίνες. Εμείς θα προχωρήσουμε σύνεση και προσοχή», είπε ο κ. Κικίλιας δείχνοντας επί της ουσίας την παράταση του lockdown τουλάχιστον ως τις 14 Δεκεμβρίου όπως προκύπτει κι από τα ρεπορτάζ.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε επίσης ότι: «Είναι πλήρως αντιληπτό και κατανοητό, το πόσο ανάγκη έχει η κοινωνία να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση. Από τη στιγμή που υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, υπάρχουν κάποια εμβόλια, υπάρχει κι ελπίδα. Η ελπίδα είναι η κινητήριος δύναμη του ανθρώπου. Στο μεσοδιάστημα που θα υπάρξει δεν μπορώ καν να σκεφτώ πως ατομικά και κοινωνικά δεν θα σεβαστούμε τον συνάνθρωπό μας και ότι σαν πολιτεία δεν θα μεριμνήσουμε, έτσι ώστε όλοι μαζί να προστατέψουμε και να φροντίσουμε τον διπλανό μας, για να φτάσουμε στην ώρα εκείνη που θα έχει τελειώσει αυτή η κρίση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Lockdown: Ποια καταστήματα οδεύουν προς άνοιγμα - Το σχέδιο της κυβέρνησης