ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία «Μήδεια» χτύπησε Άνδρο και Σύρο - Προβλήματα σε κυκλοφορία και ηλεκτροδότηση

Η κακοκαιρία «Μήδεια» χτύπησε Άνδρο και Σύρο - Προβλήματα σε κυκλοφορία και ηλεκτροδότηση
cyclades24.gr

Η Άνδρος είναι το νησί των Κυκλάδων που μέχρι στιγμής έχει «χτυπηθεί» περισσότερο από την κακοκαιρία «Μήδεια» και την επέλασή της σε όλη την επικράτεια.

Από το βράδυ της Δευτέρας εμφανίστηκε πυκνή χιονόπτωση στην Άνδρο η οποία έγινε ακόμη πιο έντονη κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση κάποιων περιοχών.

Με ανακοίνωση της η αστυνομική διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου κάνει γνωστό ότι λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωσης - θυελλωδών ανέμων), αποφασίστηκε η συνέχιση της διακοπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της 'Ανδρου και συγκεκριμένα από το χωριό Αποίκια έως το χωριό 'Αρνη, απόστασης περίπου 15 χιλιομέτρων, το χρονικό διάστημα από 11:00' ώρα σήμερα (16.02.2021) μέχρι τη 10:00' ώρα αύριο (17.02.2021).

Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 3 με 4 βαθμούς Κελσίου ξεκίνησε το πρωινό της Τρίτης στη Σύρο.

Οι πολύ ισχυροί Βόρειοι άνεμοι δεν έχουν επιτρέψει μέχρι στιγμής την εξάπλωση του φαινομένου, το οποίο όμως αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η μικρή πτώση των ανέμων από το βράδυ της Τρίτης και μετά και η διατήρηση της θερμοκρασίας σε επίπεδα 2 και 3 βαθμών εκτιμάται ότι θα επιφέρει καθαρότερη εικόνα χιονόπτωσης στην Σύρο. Ειδικά από το βράδυ και μετά.

Ήδη σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, το Πισκοπειό, η Αληθινή και τα Χρούσσα η χιονόπτωση ήταν εντονότερη και το «έστρωσε».

Κλειστά, εντωμεταξύ, έμειναν λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία στα νησιά Κάλυμνο, Κάσο και Πάτμο.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες υποχρέωσαν τους δημάρχους, σε συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να προχωρήσουν στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Σε όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων οι δήμοι βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για κακοκαιρία στην Αττική: Υπάρχουν πολλά προβλήματα - Έννοιά μας η ηλεκτροδότηση