ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Θλίψη για την 38χρονη έγκυο - «Η γυναικολόγος της έλεγε να μην κάνει το εμβόλιο»

Ιπποκράτειο Έγκυος Θεσσαλονίκη
Ερωτήματα προκύπτουν γιατί η 38χρονη επέλεξε να μην κάνει το εμβόλιο
Intime News

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται τόσο η τοπική κοινωνία της Κατερίνης όσο και η οικογένεια της 38χρονης εγκύου η οποία έχασε την μάχη με τον κορονοϊό

Η 38χρονη έγκυος η οποία νοσούσε από κορονοϊό, δεν είχε κάνει το εμβόλιο και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Μετά από αγώνα οι γιατροί κατάφεραν, με καισαρική να πάρουν το βρέφος το οποίο είναι καλά στην υγεία του όμως για την 38χρονη δεν υπήρξε ευτυχής κατάληξη.

Την ίδια ώρα ερωτήματα προκύπτουν από την καταγγελία της μητέρας της 38χρονης στο MEGA, ότι η γυναικολόγος της ήταν εκείνη που είχε αποτρέψει την 38χρονη από το να εμβολιαστεί.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλής Τσανικίδης, ο οποίος τόνισε: «Ακούσαμε ότι έκανε κάποια δήλωση η μητέρα της 38χρονης. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την οικογένεια. Αν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο δεν μπορεί να ξεκινήσει έλεγχος. Μίλησα, τελικά με το σύζυγο της θανούσας που μου είπε ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέει η μητέρα της 38χρονης. Ότι η γυναικολόγος της είχε πει ότι έπρεπε να το κάνει το εμβόλιο, και ότι όλη η οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί, αλλά υπήρχε άρνηση από τη μεριά της οικογένειας. Να μιλήσω με τη γυναικολόγο να πω τι; Ότι ακούστηκε αυτό από τη μητέρα του θύματος; Μπορεί να με κατηγορήσει η συνάδελφος ότι τη συκοφαντούμε. Σε όποια καταγγελία έχουμε μιλάμε με τον συνάδελφο», είπε ο κ. Τσανικίδης.

«Όπως κατάλαβα δεν είχε εμβολιαστεί κανείς στην οικογένεια, αυτό κατάλαβα όταν μίλησα με το σύζυγο. Στην πόλη τη δική μας το 97% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. Μπορεί να έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ως περιοχή, αλλά ως γιατροί εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα για να πείσουμε τους συναδέλφους μας», συνέχισε.

«Η μητέρα της 38χρονης πρέπει να κάνει επίσημα την καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο», τόνισε κλείνοντας ο κ. Τσανικίδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος - Η επιθυμία της οικογένειάς του (pics)

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται ψυχρή εισβολή στην Ευρώπη - Θα επηρεάσει τη χώρα μας; (vid)

Eric Roberts: Λατρεύω την ελληνική κουζίνα όπως τη γυναίκα μου – Λογικό να τσακώνομαι με την Τζούλια