ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Μεγαρέων στο Newsbomb.gr: Από αδέξιο χειρισμό το ατύχημα στη γέφυρα - Δεν υπήρξε κατάρρευση

Δήμαρχος Μεγαρέων στο Newsbomb.gr: Από αδέξιο χειρισμό το ατύχημα στη γέφυρα - Δεν υπήρξε κατάρρευση
Ο Δήμαρχο Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης, μίλησε στο Newsbomb.gr αποσαφηνίζοντας ότι η γέφυρα δεν κατέρρευσε
INTIME / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΑΠΕΤΣΙΚΑΣ

Μέγαρα: Το ατύχημα συνέβη στη γέφυρα «Καρδατά». Τι δηλώνει στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος της περιοχής Γρηγόρης Σταμούλης.

Ατύχημα σημειώθηκε στα Μέγαρα, το πρωί της Τρίτης, κατά την διάρκεια επισκευής μίας παλιάς γέφυρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, στις 9 το πρωί, οι χειριστές μηχανημάτων που συμμετείχαν σε εργασίες για τη συντήρηση και επισκευή της παλιάς γέφυρας που βρίσκεται στον κόμβο Μεγάρων, στο ύψος του 39ου χιλιόμετρου της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκαν μετά από ανατροπή των μηχανήματων τους. Μάλιστα, για να απεγκλωβιστεί ο ένας από τους δύο χρειάστηκε η συνδρομή πυροσβεστών, οι οποίοι έσπευσαν άμεσα στο σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο άνδρες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Ο Δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, μίλησε στο Newsbomb.gr αποσαφηνίζοντας ότι η γέφυρα δεν κατέρρευσε, αλλά το ατύχημα έγινε μεταξύ των μηχανημάτων.

«Στα πλαίσια της συντήρησης της γέφυρας, ξεκίνησε εργασίες το Υπουργείο Υποδομών εδώ και δύο χρόνια περίπου. Το καλοκαίρι οι εργασίες είχαν διακοπεί και ξεκίνησαν ξανά τώρα το Σεπτέμβρη. Καθώς σπάνε τη γέφυρα τα μηχανήματα, μάλλον από αδέξιο χειρισμό, ανετράπησαν. Οι χειριστές έχουν τραυματιστεί ελαφρά», είπε ο κ. Σταμούλης και επεσήμανε ότι το ύψος της γέφυρας ξεπερνά τα 3 μέτρα.

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών κατεδάφισης στη γέφυρα Καρδατά στην περιοχή των Μεγάρων, δύο χειριστές μηχανήματος έργου τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν ένα μηχάνημα υποχώρησε μαζί με τμήμα της υπό κατεδάφιση πλάκας, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ολυμπία Οδός.

Οι εργασίες κατεδάφισης και ανακατασκευής της γέφυρας έχουν διακοπεί προσωρινά έως ότου διερευνηθούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

Η Ολυμπία Οδός παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας τους και εύχεται ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία τους.

Σχετικές ειδήσεις:

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στα Μέγαρα, τραυματίστηκε εργάτης

Νορβηγία: Αυτοκίνητα έφυγαν στο κενό – Υποχώρησε γέφυρα σε ποτάμι

Μεξικό: Κατέρρευσε κρεμαστή γέφυρα μετά τα εγκαίνιά της - Πάνω από 25 οι τραυματίες