ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Θρήνος και οδύνη για τον ιερέα που αυτοκτόνησε

Πάτρα: Θρήνος και οδύνη για τον ιερέα που αυτοκτόνησε

«Πάγωσε» η τοπική κοινωνία της Πάτρας την Τρίτη (8/11) με την αυτοκτονία ιερέα. Η αντίδραση της εκκλησίας και το σοκ των γειτόνων.

Η περιοχή των Προσφυγικών στην Πάτρα συγκλονίστηκε την Τρίτη (8/10) από την αυτοκτονία του πατέρα Αλέξανδρου. Άτομα που τον γνώριζαν, ανέφεραν πως το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και πιθανά αυτή ήταν η αιτία για το απονενοημένο διάβημα. Το ποιο ήταν αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα, όμως, δεν έχει γίνει γνωστό. Μάλιστα, άνθρωποι που τον έβλεπαν καθημερινά στη γειτονιά δεν είχαν εκφράσει κάποια ανησυχία για τον αυτόχειρα, ενώ δηλώνουν σοκαρισμένοι από το τραγικό συμβάν όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιερέας που αυτοκτόνησε, προερχόταν από μια οικογένεια κληρικών. Ο πατέρας του ήταν επί χρόνια εφημέριος στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής ενώ ο αδελφός του ήταν εφημέριος στον ιερό ναό της Παναγίας στην Οβρυά Πατρών. Η είδηση της αυτοκτονίας του πατέρα Αλέξανδρου ήταν «κεραυνός εν αιθρία» τόσο για την οικογένειά του όσο και για τους «κόλπους» της εκκλησίας.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη. Είχα μαζί του επικοινωνία προ ημερών και μάλιστα θα ερχόταν να με συναντήσει. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαιτέρως στον αδελφό του, έναν επίσης αξιοσέβαστο ιερέα», ανέφερε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Ιερώνυμος, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή (11/11), στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Πατρών και η ταφή θα γίνει στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο του Αγίου Μηνά στη Λεύκα Πατρών. Η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 7:00.