ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: 38 βαθμούς η διαφορά θερμοκρασίας στη Δυτική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα 

Κακοκαιρία: 38 βαθμούς η διαφορά θερμοκρασίας στη Δυτική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα 

Κακοκαιρία: Τα δύο πρόσωπα του καιρού – Στους -20 η θερμοκρασία στην Κοζάνη, στους 18 βαθμούς στο Καστελόριζο

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σήμερα το πρωί σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου υπάρχει χιονοσκεπές έδαφος.

Συγκεκριμένα, στον Νέο Καύκασο Φλώρινας ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε στις 08:10 θερμοκρασία -19.8°C, ενώ άλλες περιοχές (Πτολεμαΐδα, Κοιλάδα Κοζάνης και Φλώρινα) καταγράφονται θερμοκρασίες κάτω από τους -15°C.

Αντίθετα, σε περιοχές των Δωδεκανήσων, όπως το Καστελόριζο, την ίδια ώρα η θερμοκρασία διατηρήθηκε στα επίπεδα των 18°C, δηλαδή 38°C υψηλότερα σε σχέση με τον Νέο Καύκασο.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα το πρωί από το meteo:

  1. Νέος Καύκασος Φλώρινας -19,8
  2. Πτολεμαΐδα -16,6
  3. Κοιλάδα Κοζάνης -15,6
  4. Φλώρινα -15,2
  5. Βαρικό Φλώρινας -14,7
  6. Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης -14,6
  7. Μεσόβουνο Κοζάνης -14,1
  8. Άρδασσα Κοζάνης -12,8

Ο καιρός σήμερα

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 αναμένονται βροχοπτώσεις στο Νότιο Αιγαίο. Χαμηλές θερμοκρασίες. Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις στο Αιγαίο, στον Έβρο, στη Μαγνησία και στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη και έως το πρωί στα Νότια Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις κατά τόπους.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -11 έως 1 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -3 έως 7, στη Θεσσαλία από -2 έως 9, στην Ήπειρο από -2 έως 11, στη Δυτική Στερεά από 1 έως 11, στην υπόλοιπη Στερεά από -1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 9, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 11, στις Κυκλάδες από 6 έως 10, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 16 και στην Κρήτη από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά 9 μποφόρ όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν πρόσκαιρα βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ ενώ μετά το απόγευμα θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα νότια και ανατολικά 5 έως 7 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 και τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ και στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Ναύπλιο: Χειμερινοί κολυμβητές έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και βούτηξαν στα παγωμένα νερά

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Εξιτήριο για τον 34χρονο Δημήτρη που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Μεσολόγγι: «Πού είναι ο Μπάμπης;» - Κραυγές και απόγνωση έξω από τα δικαστήρια