Πανσέληνος Μαΐου: Μαγικές εικόνες από το «Φεγγάρι των λουλουδιών»

Η επόμενη πανσέληνος θα είναι η «Σελήνη της φράουλας» και θα σημειωθεί στις 21 Ιουνίου
Πανσέληνος Μαΐου: Μαγικές εικόνες από το «Φεγγάρι των λουλουδιών»
AP
1'

Η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή ως «φεγγάρι των λουλουδιών» φώτισε σήμερα τον ουρανό. Το ολόγιομο φεγγάρι ήταν ορατό από χθες, αλλά σήμερα το βράδυ στις 23:59 θα είναι η καλύτερη ώρα για να το απολαύσετε.

Το «Φεγγάρι των λουλουδιών» πήρε το όνομά του γιατί τον Μάιο ανθίζουν πολλά λουλούδια. Η επόμενη πανσέληνος θα είναι η «Σελήνη της φράουλας» και θα σημειωθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φεγγάρι σε αυτή την πανσέληνο θα είναι κοντά στον κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα «Αντάρη», ο οποίος είναι από τους λαμπρότερους του αστερισμού του Σκορπιού.

Πορτοκαλί η πανσέληνος του Μαΐου

Το φεγγάρι εμφανίζεται χαμηλά με πορτοκαλί χρώματα χάρη στο ηλιακό φως που ανακλάται από τη Σελήνη και περνάει μέσα από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Όταν βρίσκεται πιο κοντά στον ορίζοντα, το φως της Σελήνης πρέπει να περάσει μέσα από ένα παχύτερο τμήμα της γήινης ατμόσφαιρας για να φτάσει στον αμφιβληστροειδή μας. Αυτό προκαλεί σκέδαση του μπλε και του ιώδους φωτός, πράγμα που σημαίνει ότι το φως της Σελήνης εμφανίζεται πιο κόκκινο προς το πορτοκαλί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή