ΕΛΛΑΔΑ

Δύο τα όπλα της επίθεσης

Δύο τα όπλα της επίθεσης

Νέα στοιχεία προκύπτουν όσο περνάει η ώρα για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη Λ. Συγγρού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα όπλα ήταν δύο και όχι ένα όπως αρχικά είχε γίνει εκτιμηθεί. Η βολίδα που βρέθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού προέρχεται από το καλάσνικοφ, ενώ οι δράστες «χτύπησαν» και με ένα 38αρι περίστροφο τύπου Μάγκνουμ, βλήμα του οποίου εντοπίστηκε στην ταράτσα του κτιρίου.

Ωστόσο, περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη βαλλιστική έρευνα. Την ίδια στιγμή, οι άνδρες της Αστυνομίας εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Στο παρελθόν όπλα καλάσνικοφ είχαν χρησιμοποιήσει ο «Επαναστατικός Αγώνας» ο οποίος έχει εξαρθρωθεί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και η Σέχτα Επαναστατών.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική σήμανε γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα. Από τα πυρά των δραστών μία σφαίρα «καρφώθηκε» στο γραφείο του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, ενώ μία ακόμα σφαίρα βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου.

Επίσης συνολικά 9 κάλυκες βρέθηκαν σε νησίδα στον παράδρομο ο της Λ. Συγγρού στον αριθμό 348.

Η Αστυνομία εντόπισε ακόμη στο Παλαιό Φάληρο ένα καμένο αυτοκίνητο το οποίο εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν. Μάλιστα, το αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε μία γυναίκα και χρησιμοποιούσε ο γιος της, το έκλεψαν οι δράστες από τη Μεταμόρφωση πριν από δύο ημέρες.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που είδαν τις κινήσεις των αγνώστων τη στιγμή της επίθεσης.

Η μία από τις μαρτυρίες αναφέρει ότι ο ένας πυροβολούσε κατά ριπάς με το καλάσνικοφ και ο άλλος μάζευε τους κάλυκες. Δηλαδή οι 9 κάλυκες που εντοπίστηκαν δεν σημαίνει ότι έριξαν 9 φορές, αλλά εκτιμάται ότι γάζωσαν το κτίριο από απόσταση 100 μέτρων.

Η δεύτερη αναφέρει ότι τους είδαν την ώρα που έκαιγαν το αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και περίμεναν μέχρι το αμάξι να «αρπάξει» καλά και μετά αποχώρησαν.

Διαβάστε επίσης:

«Οσμή» τρομοκρατίας στην επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ

Νέα στοιχεία για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

Προσοχή: Τηλέφωνα επικοινωνίας με την Αντιτρομοκρατική

Οι πρώτες φωτογραφίες από την επίθεση στα γραφεία της Ν. Δημοκρατίας

Ένταση και προσωρινή αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή