ΕΛΛΑΔΑ

«Ταμείο» των τρομοκρατών με 10 εκατ. ευρώ

«Ταμείο» των τρομοκρατών με 10 εκατ. ευρώ

Γερό «κομπόδεμα» φέρονται να έχουν αφήσει στην άκρη οι τρομοκράτες για να μπορούν να χρηματοδοτούν τη δράση τους. Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, η οποία επικαλείται εκτιμήσεις στελεχών από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, οι τρομοκράτες έχουν δημιουργήσεις «ταμείο» με κεφάλαια πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας τα χρήματα αυτά προέρχονται από ληστείες σε τράπεζες και χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτήσουν την αναβίωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας. Με τα χρήματα αυτά οι τρομοκράτες έχουν αποκτήσει σχεδόν απεριόριστη δυνατότητα αγοράς όπλων, όπως όπλα καλάσνικοφ, το ρουκετοβόλο τύπου RPG στην επίθεση εναντίων των γραφείων της ΝΔ, καθώς επίσης και χειροβομβίδες.

Η Αντιτρομοκρατική επικεντρώνει της έρευνές στης σε δυο κατευθύνσεις. Τη σύλληψη των φυγόποινων τρομοκρατών, αλλά και την ανεύρεση του «ταμείου» τους. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο εάν ένα μέρος του κεφαλαίου έχει κατατεθεί σε τράπεζες.

ANTITROMOKRATIKI 7777777777777777777BBB

Ένα μέρος των χρημάτων έχει μαζέψει με τις ληστείες ο Νίκος Μαζιώτης και οι συνεργοί του. Σύμφωνα με αξιωματικούς, όπως αναφέρει η εφημερίδα πιθανό στο «επαναστατικό ταμείο» να συνδράμει και ο επίσης καταζητούμενος και επικηρυγμένος βαρυποινίτης Βασίλης Παλαιοκώστας.

Τέλος συμμετοχή στην αύξηση του χρηματικού ποσού, φέρονται να έχουν και μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία φέρονται να έχουν συμμετάσχει σε ληστείες τραπεζών.

Διαβάστε επίσης:

Αδερφοί Ξηροί - Το …παλιό «νέο αίμα» της 17Ν

Απόδραση Ξηρού: Πειθαρχικές ευθύνες στις 2 εισαγγελείς Κορυδαλλού