ΕΛΛΑΔΑ

Ήρεμη η ημέρα στην Ειδομένη - 3.500 πρόσφυγες πέρασαν στα Σκόπια

Ήρεμη η ημέρα στην Ειδομένη - 3.500 πρόσφυγες πέρασαν στα Σκόπια

Ομαλά συνεχίζεται το τελευταίο 24ωρο η ροή προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων, μετά τηνένταση που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες.

Ήρεμο είναι το κλίμα στην Ειδομένη σήμερα Σάββατο (5/12), όπου σύμφωνα με την αστυνομία, βρίσκονται περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί είναι μετανάστες από το Ιράν, το Μαρόκο και άλλες χώρες.

Ο αριθμός τους εκτιμάται ότι, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες,έχει μειωθεί καθώς πολλοί, εξαντλημένοι και έχοντας αναγκαστεί να ζουν επί μέρες στην ύπαιθρο και στο κρύο, αποφάσισαν να μείνουν σε δομές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Υπολογίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο περίπου 3.500 πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία έχουν περάσει στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος της ΜΚΟ «Άρσις», στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Γαβαλάς, η οργάνωση φιλοξενεί ήδη οκτώ μετανάστες από το Ιράν οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας, στην ουδέτερη ζώνη, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στα Σκόπια.

«Παράλληλα, φιλοξενούμε άλλες πέντε οικογένειες μεταναστών και, μετά από επιθυμία των Ιρανών, εξετάζουν με νομικό της υπηρεσίας μας, το ενδεχόμενο για αίτημα παροχής ασύλου» πρόσθεσε ο κ. Γαβαλάς.

Σχετικές ειδήσεις