ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ στην Κρήτη: Το παιχνίδι με την μπάλα εξελίχθηκε σε εφιάλτη...

ΣΟΚ στην Κρήτη: Το παιχνίδι με την μπάλα εξελίχθηκε σε εφιάλτη...

Στη Δικαιοσύνη η οικογένεια 12χρονου αγοριού που κατακρεουργήθηκε στα πόδια - Την ερχόμενη εβδομάδα το αστικό σκέλος της υπόθεσης

Ο 12χρονος Αντώνης έπαιζε αμέριμνος μπάλα με την παρέα του σε πάρκο της Εφόδου όταν τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια. Το παιδί πήγε να πιάσει την μπάλα και ξαφνικά βρέθηκε μέσα σε μεταλλικό κουτί βάθους ενός μέτρου που ήταν καλυμμένο από βλάστηση.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, τα κουτιά αυτά κάποτε, επί εποχής Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελούσαν την βάση της εγκατάστασης των επιδαπέδιων προβολέων, όμως με τον καιρό αυτοί καταστράφηκαν και τα τζάμια της επιφάνειας έσπασαν.

Κάποια στιγμή ο 12χρονος μαθητής χρειάστηκε να πιάσει την μπάλα που είχε απομακρυνθεί και ξαφνικά βρέθηκε μέσα στην τρύπα που ήταν καλυμμένη από πυκνή βλάστηση. Τα σπασμένα φωτιστικά και οι λαμαρίνες καρφώθηκαν στα πόδια του παιδιού και το κατακρεούργησαν. Όπως αναφέρεται, φάνηκε το κόκαλο του ενώ κόπηκαν τένοντες και νεύρα. Το περιστατικό έγινε τον Απρίλιο του 2012.

Η οικογένεια του παιδιού προσέφυγε στην Δικαιοσύνη τόσο σε ποινικό επίπεδο όσο και σε αστικό, αναζητώντας ευθύνες από το Δήμο Ηρακλείου.

Σε ό,τι αφορά στην ποινική διαδικασία η υπόθεση εκδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με την καταδίκη της τότε προϊσταμένης της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου. Της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή.

Η γυναίκα εμφανίστηκε συντετριμμένη στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται άδικα στο εδώλιο και ότι από πλευράς τους καταβάλλονταν κάθε δυνατή προσπάθεια για την λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας σε πλείστους χώρους.

Το αστικό σκέλος της υπόθεσης που στρέφεται κατά του Δήμου Ηρακλείου αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Η οικογένεια αποδίδει την πλήρη ευθύνη στο Δήμο Ηρακλείου, υποστηρίζοντας ότι παρέλειψε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των διερχόμενων από το πάρκο δημοτών για την αποφυγή ατυχημάτων.

Αυτό που τονίζεται είναι ότι μέχρι και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, η κατάσταση στο πάρκο είναι αποκαρδιωτική. Να σημειωθεί ότι το παιδί είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση ενώ υπήρχε κίνδυνος και για την μεταφορά του στην Αθήνα για μεταμόσχευση νεύρου.

Σχετικές ειδήσεις