ΕΛΛΑΔΑ

Γέφυρα Βαρυμπόμπης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διοδίων (pics)

Γέφυρα Βαρυμπόμπης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διοδίων (pics)

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών συνεχίζουν να αντιστέκονται στην εγκατάσταση διοδίων, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Κυριακή (22/04) στην γέφυρα Βαρυμπόμπης.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου, οποίοι αντιδρούν εδώ και χρόνια στην εγκατάσταση διοδίων και με ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων τους, έχοντας εκφράσει πολλές φορές, την αντίθεση τους στην εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων, αντίθεση για την οποία έχουν «κατέβει» στους δρόμους διοργανώνοντας κινητοποιήσεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στο παρελθόν.

sygkentrwsh diodia varympomph10

Σε μια τέτοια κινητοποίηση προχώρησαν και σήμερα Κυριακή, στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

sygkentrwsh diodia varympomph5 1

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Στην ανακοίνωσή τους, οι Δήμοι ανέφεραν:

«Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε πάλι μπροστά στον ίδιο κίνδυνο, καθώς η πρόσφατη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάσταση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών.

Οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου κ.κ. Γιώργος Θωμάκος και Διονύσης Ζαμάνης χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους κατέθεσαν ήδη αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής , της σχετικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επειδή η τοποθέτηση διοδίων:

• Υποβαθμίζει τη ζωή όλων μας, καθώς διοχετεύεται η υπερτοπική κυκλοφορία των οχημάτων εντός του Δήμου, χωρίς να έχει γίνει τίποτα για την κατασκευή επαρκούς παράπλευρου οδικού δικτύου.
• Επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.
• Καθιστά τον Δήμο Διονύσου και τον Δήμο Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού (οι όποιες εξαιρέσεις θα είναι επισφαλείς, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν).

Οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς αντιδρούμε και ζητούμε:

Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κλπ.) στους ανωτέρω κόμβους».

«Εδώ στη γέφυρα Βαρυμπόμπης έχουμε μια πρωτοφανή σε μαζικότητα και αγωνιστικότητα συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών. Όλοι μαζί εδώ λέμε ένα μεγάλο και δυνατό ΟΧΙ στα πλευρικά διόδια στη Βαρυμπόμπη και στον Άγιο Στέφανο αλλά και σε όλα τα διόδια που έχουν κατακλύσει κάθε λίγα χιλιόμετρα τους δρόμους» δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καταλόγισε αναλγησία στο κράτος σημειώνοντας πως «ο ελληνικός λαός εξουθενώνεται στην υπερφορολόγηση από ένα ανάλγητο κράτος. Δεν μπορεί να υφίσταται και ένα παράλληλο σύστημα φορολογικής ληστείας με τα διόδια, το οποίο συνεχώς εξαπλώνεται και μεγαλώνει».

Καταλήγοντας στη δήλωση του ο γραμματέας της ΛΑΕ σχολίασε δηκτικά «σε λίγο, έτσι που το πάμε, θα πληρώνουμε διόδια και για να βγούμε από το σπίτι μας».

Διαβάστε επίσης:

«Παζάρια» από την Τουρκία – Ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους ζητά ο Ερντογάν

Συναγερμός στις Ένοπλες δυνάμεις για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Έτσι θα «χτυπήσουν» οι Τούρκοι