ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Στο έλεος του χιονιά η Ελλάδα - Που χρειάζονται αλυσίδες (pics&vid)

Κακοκαιρία: Στο έλεος του χιονιά η Ελλάδα - Που χρειάζονται αλυσίδες (pics&vid)

Καιρός: Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Ελλάδας – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται προβλήματα

«Άσπρη» μέρα είδαν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας με το χιόνι να πέφτει πυκνό - πυκνό χαρίζοντας ιδανικές για την εποχή εικόνες.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 13/12 παρατηρούνται χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Πυκνό χιόνι έπεφτε για λίγη ώρα στα Ιωάννινα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα όπου σταδιακά η άνοδος της θερμοκρασίας μετατρέπει τις χιονοπτώσεις σε βροχή.

Στα ορεινά οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ και οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες.

Πυκνή χιονόπτωση στη Λάρισα

Ισχυρή χιονόπτωση άρχισε σήμερα το πρωί σε όλο το Νομό Τρικάλων και μέσα στην πόλη των Τρικάλων που το έστρωσε κανονικά!

Όσο πλησιάζουμε προς το βράδυ, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

*Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου

Καλάβρυτα

Ο νομός Αχαΐας και κυρίως οι ορεινές επαρχίες του είναι από το πρωί καλυμμένες από χιόνι με τον κρατικό μηχανισμό να είναι επί ποδός.

Λόγω της χιονόπτωσης έχουν κλείσει οι δρόμοι στο οδικό δίκτυο Καλαβρύτων - Κλειτορίας, στον αυχένα Πριολίθου.

Οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή καλούνται να είναι προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr ακινητοποιήθηκε λεωφορείο στην Κερνίτσα που μετέφερε ο στρατιωτικό άγημα που θα έπαιρνε μέρος στις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος. Όλα έγιναν επειδή το όχημα δε διέθετε αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς έπρεπε.

Εκτός από το άγημα, προβλήματα αντιμετώπισε και ένας επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης χρειάστηκε τη βοήθεια περιπολικού για να απεγκλωβιστεί από το χιόνι.

5

Η Αστυνομία και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αχαΐας προειδοποιούν πως στα ορεινά του νομού η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη.

Λαμία

Ο νομός Φθιώτιδας έχει ντυθεί στα λευκά από το πρωί της Πέμπτης με το χιόνι να σκεπάζει τα πάντα και τη χρήση αλυσίδων να είναι απαραίτητη για τους οδηγούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr αλυσίδες χρειάζονται στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου από τον Τυμφρηστό και μέχρι τη σήραγγα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανήρτησε μάλιστα μία φωτογραφία για να δηλώσει την ετοιμότητά της σε ότι συμβεί.

Στα λευκά και ο Πάρνωνας

Το έστρωσε και στον Πάρνωνα με τις εικόνες να είναι μαγευτικές αλλά και οι αλυσίδες απαραίτητες σε υψηλό υψόμετρο.