ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Εκδότης πέθανε από κορονοϊό στην Αβάνα, την οποία επισκεπτόταν έπειτα από 60 χρόνια εξορίας

Κούβα: Εκδότης πέθανε από κορονοϊό στην Αβάνα, την οποία επισκεπτόταν έπειτα από 60 χρόνια εξορίας

Κορονοϊός: Ο Κουβανός εκδότης και μαικήνας Βίκτορ Μπατίστα, θείος της Μεγάλης Δούκισσας Μαρίας Τερέζας του Λουξεμβούργου, πέθανε σε ηλικία 87 ετών από κορονοϊό στην Αβάνα, την οποία επισκεπτόταν για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια εξορίας, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

"Ο Βίκτορ Μπατίστα Φάγια, που διέμενε στη Μαδρίτη, πήγε να επισκεφθεί τη χώρα όπου γεννήθηκε, την Κούβα, στην οποία δεν είχε επιστρέψει τα τελευταία 60 χρόνια. Πέθανε εκεί αυτή την Κυριακή του Πάσχα σε ηλικία 87 ετών από τη νόσο Covid-19", ανακοίνωσε ο βασιλικός οίκος του Λουξεμβούργου σε ανακοίνωση.

Ήταν "διακεκριμένος εκδότης και ένας από τους μεγαλύτερους μαικήνες της εξόριστης κουβανέζικης λογοτεχνίας", υπογράμμισε.

Μέλος μιας οικογένειας της υψηλής κοινωνίας της Κούβας πριν από τη σοσιαλιστική επανάσταση του 1959, ο Βίκτορ Μπατίστα έφυγε από την Κούβα ένα χρόνο αργότερα και εγκαταστάθηκε αρχικά στις ΗΠΑ και μετά στην Ισπανία.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στις δύο χώρες χρηματοδότησε και διηύθυνε περιοδικά που εξέδιδαν μεγάλοι Κουβανέζοι συγγραφείς που ήταν εξόριστοι. Το νησί έχει 11,2 εκατομμύρια κατοίκους και εκτιμάται ότι άλλα δύο εκατομμύρια ζουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι κουβανικές αρχές, η χώρα έχει καταγράψει 726 κρούσματα, εκ των οποίων 21 θάνατοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σπάνιο φαινόμενο σε λίμνη: Τι είδαν εν μέσω πανδημίας και έμειναν άφωνοι

Σχετικές ειδήσεις