ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Αίρεται το lockdown - Άνοιξαν μαγαζιά σε Ιταλία - Αυστρία - Στη δουλειά οι Ισπανοί

Κορονοϊός: Αίρεται το lockdown - Άνοιξαν μαγαζιά σε Ιταλία - Αυστρία - Στη δουλειά οι Ισπανοί

Ξανά ζωή στην Ευρώπη!

To πρώτο βήμα μακριά από την κρίση του κορονοϊού προσπαθεί να κάνει δειλά-δειλά η Ευρώπη καθώς η Ιταλία, η Αυστρία και η Ισπανία ανοίγουν ξανά τα καταστήματα σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης της καθημερινότητας.

Ιταλία: Ποια μαγαζιά άνοιξαν

Χτυπήθηκε από τον φονικό ιό περισσότερο από κάθε χώρα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η Ιταλία είναι αποφασισμένη για μια νέα αρχή και παρά τον φόβο δεύτερου κύματος, η Κυβέρνηση Κόντε πήρε την απόφαση να δώσει το «πράσινο φως» στα μαγαζιά για να ανοίξουν.

Αποφάσισε το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων πώλησης χαρτικών ειδών σε μια δοκιμή προκειμένου να δει πώς μπορούν να λειτουργήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μετά το lockdown, το οποίο κατά τα άλλα παραμένει σε ισχύ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Πάσχα - Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Κορονοϊός - Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα αίματος: Τι είπε ο Τσιόδρας και πότε ξεκινά στην Ελλάδα

Ωστόσο, ορισμένες περιφέρειες επέλεξαν να μην το κάνουν. Τα βιβλιοπωλεία δεν θα ανοίξουν για άλλη μία εβδομάδα στην Ρώμη και θα παραμείνουν τελείως κλειστά στην Λομβαρδία.

Αυστρία: Ψώνια με μάσκα

Η Αυστρία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία αποφάσισε να άρει σταδιακά το lockdown.

Στην πρώτη ημέρα ανοίγματος των καταστημάτων οι καταναλωτές έκαναν ουρές έξω από τα καταστήματα πώλησης hardware, φορώντας προστατευτικές μάσκες, κάτι το οποίο είναι υποχρεωτικό μέτρο.

Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στο εσωτερικό ενώ καταστήματα έως 400 τετραγωνικά μέτρα έχουν πάρει έγκριση για να ανοίξουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι υποχρεωτικό το άνοιγμα των καταστημάτων, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όσους δεν το επιθυμούν να μην σηκώσουν τα ρολά.

Ισπανία: Ξανά για δουλειά αλλά...

Στην Ισπανία,οι εργαζόμενοι στον τομέα των κατασκευών και της μεταποίησης επέστρεψαν στην δουλειά τους την Δευτέρα μετά από μια «αδρανοποίηση» δύο εβδομάδων σε όλες τις μη βασικές επιχειρήσεις.

Η Ισπανία είχε επιβάλει γενικό lockdown στις 30 Μαρτίου το μέτρο όμως δεν ανανεώθηκε και πολλοί επέστρεψαν στις εργασίες τους.

Η ισπανική Κυβέρνηση θα μοιράσει συνολικά 10 εκατομμύρια μάσκες στους εργαζομένους, σε μια προσπάθεια να νιώσουν ασφαλείς και να επανεκκινήσουν την οικονομία.

Περίπου 4.500 αστυνομικοί και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στήθηκαν σε 1.500 σημεία σε ολόκληρη την χώρα, για την διανομή των μασκών ενώ η χώρα συνεχίζει να μετρά εκατοντάδες θύματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους - Ποιοι και πότε θα το πάρουν

Σχετικές ειδήσεις