ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Συνεχίζονται οι αιματοχυσίες – Νεκρό και ένα κοριτσάκι

Συρία: Συνεχίζονται οι αιματοχυσίες – Νεκρό και ένα κοριτσάκι

Πάνω από δέκα νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι είναι ο μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός των επιθέσεων από τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία.

Τις αιματηρές επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό και σε άλλες επαρχίες της χώρας, ανέφεραν πηγές της αντιπολίτευσης που ανακοίνωσαν τον αριθμό των νεκρών.

Σύμφωνα με στελέχη της αντιπολίτευσης στην περιοχή Ριφ Νταμάσκους, οι καθεστωτικές δυνάμεις σκότωσαν επτά αμάχους και συνέλαβαν πάνω από 40 κατά την επιδρομή τους στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH), οι υπόλοιποι, μεταξύ τους και ένα κορίτσι, βρήκαν το φρικτό θάνατο από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων στην κοινότητα Χαν Σαϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ, που γειτνιάζει με την τουρκική μεθόριο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που διατηρεί την έδρα του στη Βρετανία,

ανακοίνωσε πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στην πόλη Μαγιαντίν, στην βορειοανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν εξαπολύσει μία εκστρατεία ερευνών και συλλήψεων.

Στην περιοχή της Χάμα, ένας 44χρονος έχασε τη ζωή του στην κοινότητα Τζαρτζάρα από πυρά των πολιτοφυλάκων της Σαμπίχα του Άσαντ κι ένας άλλος βρήκε τον θάνατο από πυρά στην Τζαμπάλ αλ Ζαουΐγια, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.