ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί από πυρά κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία

Νεκροί από πυρά κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία

Εννέα πολίτες, μεταξύ αυτών κι ένα δεκάχρονο παιδί, σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων σε διάφορες περιοχές στη Συρία.

Τέσσερις πολίτες βρήκαν τον θάνατο στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ όταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σε φυλάκιο ελέγχου έβαλαν στόχο τους επιβάτες ενός λεωφορείου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Μάλιστα βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα φανερώνει πως το σημείο του συμβάντος υπήρχαν δύο νεκρές γυναίκες , ένας άνδρας που βρισκόταν αναίσθητος κι άλλος ένας που αιμορραγούσε στην κοιλιά.

«Αυτά είναι από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ» σχολίασε ο λήπτης του βίντεο.

Στο Ντέιζ Εζόρ (ανατολικά), ένα παιδί έχασε τη ζωή του από πυρά κυβερνητικών δυνάμεων στην κοινότητα αλ Μρίγια και άλλα τρία άτομα βρήκαν τον θάνατο στη Χαράστα και στην Ντούμα, στην επαρχία της Δαμασκού. Ένα ένατο θύμα έπεσε νεκρό από πυρά του τακτικού στρατού στη Ραστάν, στην κεντρική επαρχία Χομς, τονίζει η ίδια ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

Στη Ντούμα, οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις κατά της πόλης, λίγο μετά την επίσκεψη των διεθνών παρατηρητών.

Να σημειωθεί πως από τους βομβαρδισμούς αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη αρκετοί άνθρωποι.