ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Στη φυλακή πρώην βουλευτής για την εκτέλεση του συζύγου της

Βραζιλία: Στη φυλακή πρώην βουλευτής για την εκτέλεση του συζύγου της

Προσπάθησε να δηλητηριάσει τον σύζυγό της 6 φορές και αφού δεν τα κατάφερε, οργάνωσε την εκτέλεσή του. Η πρώην βουλευτής της Βραζιλίας καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκισης για τον θάνατο του συζύγου της.

Η πρώην βουλευτής της Βραζιλίας και τραγουδίστρια της γκόσπελ, Φλορντέλις ντος Σάντος ντε Σόουζα, που έγινε γνωστή για τα… 55 της παιδιά, καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκισης για την εκτέλεση του άντρα της.

Η πρώην βουλευτής και τραγουδίστρια κρίθηκε ένοχη για την οργάνωση της δολοφονίας του πρώην συζύγου της. Παράλληλα το δικαστήριο την έκρινε ένοχη και για άλλες 6 απόπειρες κατά του συζύγου της.

Τελικώς, ο ντο Κάρμο, ο σύζυγος της Φλορντέλις, πυροβολήθηκε αρκετές φορές τον Ιούνιο του 2019 καθώς γυρνούσε στο σπίτι του, το οποίο και μοιράζονταν με τα δεκάδες παιδιά του – βιολογικά αλλά και υιοθετημένα – έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Για τη δολοφονία, έχει ήδη καταδικαστεί σε 33 χρόνια, ένας εκ των γιων της Φλορντέλις, ο Φλάβιο ο οποίος φέρεται να τράβηξε τη σκανδάλη αλλά και ο υιοθετημένος αδερφός του, Λούκας Σέζαρ, ο οποίος τον βοήθησε να βρει το όπλο σε 7 χρόνια.

Τέσσερις ακόμα μεταξύ των οποίων ένας ακόμα βιολογικός και ένας υιοθετημένος γιος, είχαν καταδικαστεί σε μικρότερες ποινές. Οι συνήγοροι της Φλορντέλις υποστήριξαν ότι η ίδια δεν είχε γνώση των σχεδίων των γιων της, οι οποίοι – σύμφωνα με τους ίδιους συνηγόρους – ήθελαν να την προστατέψουν από τη σεξουαλική και φυσική κακοποίηση από τον σύζυγό της.

Ο δικαστής είχε αντίθετη γνώμη, θεωρώντας την τον «εγκέφαλο» πίσω από τη δολοφονία του συζύγου της, και σκηνοθετώντας μάλιστα το έγκλημα ώστε να μοιάζει με ληστεία που πήγε λάθος. Αντίθετα με όσα υποστήριξαν οι συνήγοροι της Φλορντέλις, ο δικαστής απεφάνθη πως εκείνη διέταξε τη δολοφονία καθώς ο σύζυγός της «ήταν σφιχτός στα οικονομικά». Η Φλορντέλις εκτός από διάσημη τραγουδίστρια, εξελέγη και βουλευτής το 2018 με τις περισσότερες ψήφους στο τεράστιο Ρίο ντε Τζανέιρο, βάζοντας υποψηφιότητα με το κόμμα του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο.