ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Συγκλονίζει πατέρας δύο παιδιών – «Είδα τη γυναίκα και τις κόρες μου σε βίντεο τρομοκρατών»

Ισραήλ: Συγκλονίζει πατέρας δύο παιδιών – «Είδα τη γυναίκα και τις κόρες μου σε βίντεο τρομοκρατών»
FACEBOOK.

Το δράμα του Γιόνι Ασέρ, ενός πατέρα δύο παιδιών, εν μέσω των εμπόλεμων συγκρούσεων ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και τη Χαμάς.

Η Μέση Ανατολή «δοκιμάζεται» από τη χειρότερη κλιμάκωση της βίας, μετά τον πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ πριν από πενήντα χρόνια. Περισσότεροι από 480 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν καταγραφεί νεκροί, ενώ, μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τις δυνάμεις της Χαμάς.

Ο Γιόνι Ασέρ κάτοικος του χωριού Ganot Hadar στην περιοχή Sharon του Ισραήλ, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ζει έναν εφιάλτη, καθώς αγνοούνται η σύζυγος και οι δύο κόρες του, μετά την εισβολή της Χαμάς, μέλη της οποίας μπήκαν με τη βία στο σπίτι τους, σύμφωνα με το ynetnews.com.

Ο πατέρας δύο κοριτσιών ηλικίας 3 και 5 ετών έχασε την επαφή με την οικογένειά του, που επισκέφθηκε το Κιμπούτς Νιρ Οζ στα σύνορα με τη Γάζα, αφού τον ενημέρωσαν ότι τρομοκράτες είχαν εισβάλλει στο σπίτι του.

Ο Γιόνι Ασέρ υπογράμμισε χθες το βράδυ (07/10) ότι η σύζυγος και οι κόρες του επικοινώνησαν μαζί του, όταν οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο σπίτι και άρπαξαν τον σύντροφο της γιαγιάς και φοβάται ότι και αυτές μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. «Ο εντοπισμός του τηλεφώνου της γυναίκας μου, δείχνει ότι βρίσκεται στο Χαν Γιουνίς. Φοβάμαι ότι αυτή, οι δύο κόρες μας και η πεθερά μου βρίσκονται επίσης εκεί. Καμία τους δεν έχει απαντήσει εδώ και πέντε ώρες, έχω επικοινωνήσει με όλες τις δυνάμεις ασφαλείας», τόνισε.

Ύστερα από αρκετές ώρες, ο άνδρας υπογράμμισε ότι είδε τη γυναίκα και τις κόρες του, σε βίντεο που είχε διανείμει η Χαμάς από τη Γάζα. «Λαμβάνουμε πολύ λίγες πληροφορίες και δεν μπορούμε να έλθουμε σε επαφή με τους γείτονες, επειδή το δίκτυο επικοινωνίας έχει διακοπεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρειάζομαι αποδείξεις, ζητώ να πάει κάποιος από τις δυνάμεις ασφαλείας ή οιοσδήποτε αυτοπροσώπως και να λάβει πληροφορίες. Πού βρίσκονται οι κόρες μου, η σύζυγος και η πεθερά μου. Απευθύνθηκα στην Πρεσβεία της Γερμανίας. Η γυναίκα μου και η μητέρα της έχουν γερμανικά διαβατήρια, επικοινώνησα με την αστυνομία για να υποβάλλω επίσημη αναφορά, αλλά δεν λένε τίποτα», προσέθεσε ο Γιόνι Ασέρ.

Σχετικές ειδήσεις