ΚΟΣΜΟΣ

Το ποτάμι του θανάτου: Κάθε χρόνο ανασύρονται περίπου 30 πτώματα - Τι φρικιαστικό συμβαίνει

Το ποτάμι του θανάτου: Κάθε χρόνο ανασύρονται περίπου 30 πτώματα - Τι φρικιαστικό συμβαίνει
Φωτ.: Unsplash

Κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής του Τάμεση, ένα πτώμα ξεβράζεται κατά μέσο όρο μία φορά την εβδομάδα

Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο ανασύρονται περίπου 30 πτώματα από τα νερά του Λονδίνου, αλλά λίγα είναι αυτά τα περιστατικά που γίνονται πρωτοσέλιδα στα ΜΜΕ.

Πέρυσι, η μητροπολιτική αστυνομία MPU ανέσυρε 45 πτώματα. Δεν ήταν όλα από τον Τάμεση, καθώς η MPU αστυνομεύει επίσης λίμνες, ταμιευτήρες και 200 μίλια καναλιών στο ευρύτερο Λονδίνο. Τα περισσότερα όμως βρέθηκαν ξεβρασμένα στις παραλίες του ποταμού ή να επιπλέουν.

Τα στοιχεία της μητροπολιτικής αστυνομίας δείχνουν ότι το 2021 βρέθηκαν 23 πτώματα στο αστικό τμήμα του Τάμεση που καλύπτεται από την MPU. Το 2019 ήταν 27, το 2017 ήταν 30 και το 2015 ήταν 38, σύμφωνα με τον Guardian.

Υπολογίζεται ότι κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής των 213 μιλίων του Τάμεση, ένα πτώμα ξεβράζεται κατά μέσο όρο μία φορά την εβδομάδα.

Ένα μέλος της ομάδας MPU δήλωσε: «Ο αριθμός των πτωμάτων που ανασύρουμε είναι αρκετά σταθερός εδώ και περίπου 50 χρόνια. Περίπου 28-40 το χρόνο. Ο μέσος όρος είναι πιθανώς περίπου 30».

Η μονάδα αντιμετωπίζει περίπου 2.000 κλήσεις ετησίως. Από αυτές που αφορούν το ποτάμι, η συντριπτική πλειονότητα αυτών αφορά ανθρώπους που απειλούν να πηδήξουν.

Ένας μικρός αριθμός περιστατικών είναι τυχαίοι πνιγμοί. Σχεδόν κανένα περιστατικό δεν είναι ανθρωποκτονία.