ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πέθανε ο Πάολο Πινινφαρίνα, επιχειρηματίας - σύμβολο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ιταλία: Πέθανε ο Πάολο Πινινφαρίνα, επιχειρηματίας - σύμβολο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ιδιαίτερος μάρτυρας του ιταλικού στυλ στο αυτοκίνητο

Πέθανε ο Πάολο Πινινφαρίνα, πρόεδρος από το 2008 της ιστορικής εταιρείας του Τορίνο που σε 90 χρόνια ιστορίας έχει δημιουργήσει πάνω από 600 μοντέλα, από τα πιο διάσημα στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ιδιαίτερος μάρτυρας του ιταλικού στυλ στο αυτοκίνητο, ο Πινινφαρίνα ήταν 65 ετών και ήταν άρρωστος για αρκετό καιρό. Κοντά του μέχρι το τέλος ήταν η σύζυγός του Ιλάρια, τα πέντε παιδιά του Γκρέτα, Τζιοβάνι, Ιόλε, Τούλιο και Τζούλια και η μητέρα του Τζωρτζία Γιανόλιο.

Έχοντας ενταχθεί στην εταιρεία το 1982, όταν ήταν 24 ετών, ο Πάολο Πινινφαρίνα, από το Τορίνο, έγινε πρόεδρος μετά τον ξαφνικό θάνατο του αδελφού του Άντρεα σε τροχαίο το 2008.

Το όνομά του συνδέθηκε με το πρωτότυπο αυτοκίνητο Sergio, ένα διθέσιο barchetta σε μια μηχανική βάση της Ferrari, την οποία ο Πάολο ήθελε να δημιουργήσει το 2013 στη μνήμη του πατέρα του, του γερουσιαστή Σέρτζιο Πινινφαρίνα , και του Automobili Pininfarina Battista, ενός ηλεκτρικού υπεραυτοκίνητου που φέρει το όνομα του παππού του.

Το διοικητικό συμβούλιο και η εταιρεία θυμούνται «την επαγγελματική και ανθρώπινη φιγούρα του Πάολο Πινινφαρίνα, ο οποίος για πολλά χρόνια είχε δείξει δέσμευση, ενθουσιασμό και ενέργεια για την εταιρεία» και υπογραμμίζουν ότι χάρη στην αφοσίωσή του «με τα χρόνια η εταιρεία ξεκίνησε τη δεκαετία του ογδόντα, μια διαδικασία διαφοροποίησης που την οδήγησε, με την πάροδο του χρόνου, να γίνει σημείο αναφοράς σε τομείς σχεδιασμού εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Σχετικές ειδήσεις