ΚΟΣΜΟΣ

Τεχνικές βλάβες κι ανθρώπινα λάθη πίσω από το δυστύχημα της Air France

Τεχνικές βλάβες κι ανθρώπινα λάθη πίσω από το δυστύχημα της Air France

Ο συνδυασμών ανθρωπίνων λαθών και τεχνικών βλαβών προκάλεσε την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους της Air France που εκτελούσε το δρομολόγιο Ριο ντε Τζανεϊρο-Παρίσι το 2009.

Όπως αποκάλυψε το Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή που έχει πρόσβαση στην φάκελο της υπόθεσης ήταν σε θέση να μελετήσει την έκθεση των εμπειρογνομώνων, που θα υποβληθεί στις 10 Ιουλίου στις οικογένειες των θυμάτων, τρία χρόνια μετά από μια από τις χειρότερες καταστροφές της Γαλλικής Πολιτικής Αεροπορίας.

Η συντριβή του Airbus A330 της γαλλικής εταιρίας, το οποίο κετέπεσε την 1η Ιουνίου του 2009 στον Ατλαντικό Ωκεανό στα ανοικτά της Βραζιλίας, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 228 άνθρωποι, επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Τα συμπεράσματα αναφέρουν την απώλεια των δεδομένων της πτήσης λόγω του σχηματισμού πάγου στους ανιχνευτές Pitot, ότι η επείγουσα διαδικασία, που υιοθέτησε το πλήρωμα όταν διαπίστωσε την απώλεια, υπήρξε ακατάλληλη για την περίπτωση αυτή, αλλά αναφέρουν επιπλέον και μια έλλειψη κατάλληλης αντίδρασης του πληρώματος ή, ακόμη, μια έλλειψη παρακολούθησης παρόμοιων συμβάντων από το 2004, σύμφωνα με την ίδια πηγή .