ΚΟΣΜΟΣ

ALBA:Επτά τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας έστειλε στους Σύρους πρόσφυγες

ALBA:Επτά τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας έστειλε στους Σύρους πρόσφυγες

Οι χώρες της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής (ALBA) απέστειλαν επτά τόννους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Σύρους πρόσφυγες στον Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας Ελίας Χάουα.


«Εξ ονόματος των λαών και των προέδρων της ALBA, φορτώσαμε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος με επτά τόννους τροφίμων και κλινοσκεπασμάτων, εφόδια τα οποία θα διατεθούν στους καταυλισμούς προσφύγων στον Λίβανο», δήλωσε ο υπουργός από το αεροδρόμιο του Καράκας.

Ο Χάουα διαβεβαίωσε επίσης πως η χώρα του «υποστηρίζει πλήρως» τη ρωσική πρόταση για να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Δαμασκού. Αυτή η πρωτοβουλία «μπορεί να εξαφανίσει την απειλή των χημικών όπλων χωρίς να χρειασθεί προσφυγή στη χρήση βίας», πρόσθεσε.

Το περασμένο Σάββατο, το πολιτικό συμβούλιο των εννέα χωρών της Μπολιβαριανής Συμμαχίας (Κούβα, Βενεζουέλα, Βολιβία, Ισημερινός, Νικαράγουα και ορισμένες αγγλόφωνες χώρες της Καραϊβικής) είχαν εκφράσει την «κατηγορηματική καταδίκη» του σε όποιο σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.