ΚΟΣΜΟΣ

Κομπάνι: Κούρδοι μαχητές ανακατέλαβαν θέσεις από τους τζιχαντιστές

Κομπάνι: Κούρδοι μαχητές ανακατέλαβαν θέσεις από τους τζιχαντιστές

Μαίνονται οι μάχες στο Κομπάνι, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις - με την υποστήριξη των αεροπορικών πληγμάτων του διεθνούς συνασπισμού - ανακατέλαβαν από το Ισλαμικό Κράτος δύο θέσεις στο βόρειο τμήμα της συριακής πόλης.

Από τη Δευτέρα (13/10) και μετά την εντατικοποίηση των αεροπορικών πληγμάτων στην περιοχή, οι κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την προέλαση του ΙΚ στο Κομπάνι, ενώ μπόρεσαν να θέσουν εκ νέου υπό τον έλεγχό τους και κάποιες περιοχές.

Την ίδια ώρα, οι μαχητές του ΙΚ ελέγχουν το 50% της κουρδικής πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Την Τετάρτη, «οι κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο θέσεις στην Κάνι Αράμπαν, βορειοανατολική συνοικία του Κομπάνι», κοντά στο στρατηγείο τους που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Ο ίδιος είχε πάντως επισημάνει χθες (14/10) ότι τα αεροπορικά πλήγματα, αλλά και «η γενναία αντίσταση» των κουρδικών δυνάμεων έχουν σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών.

Σημειώνεται ότι από τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 32 μαχητές του ΙΚ κοντά στο Κομπάνι αυτή την εβδομάδα, χάρη στο συντονισμό των διεθνών δυνάμεων με τους Κούρδους μαχητές στο πεδίο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν μάλιστα ότι η κύρια κουρδική ένοπλη οργάνωση, η YPG (Μονάδες προστασίας του λαού), δίνει τις συντεταγμένες των θέσεων του ΙΚ στο διεθνή συνασπισμό.

Παράλληλα, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ο συνασπισμός διεξήγαγε 21 επιθέσεις κοντά στο Κομπάνι τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ ακόμη 18 την Τρίτη και την Τετάρτη.

Από τα χθεσινά πλήγματα καταστράφηκαν θέσεις του ΙΚ, καθώς και 16 κτίρια τα οποία είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές κοντά στο Κομπάνι, πρόσθεσε η CentCom.

Διαβάστε ακόμα:

Νεπάλ: 21 τα θύματα της χιονοθύελλας