ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νεκρός Ουκρανός στρατιώτης – Με νέες κυρώσεις απειλούν οι ΗΠΑ

Ουκρανία: Νεκρός Ουκρανός στρατιώτης – Με νέες κυρώσεις απειλούν οι ΗΠΑ

Την ήδη εύθρυπτη εκεχειρία που συμφωνήθηκε πριν από δύο εβδομάδες τορπιλίζουν διαρκώς περιστατικά έντασης. Τουλάχιστον ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν στις αυτονομιστικές περιοχές στα ανατολικά.

Κι ενώ το Κίεβο υπογραμμίζει πως συνεχίζει την απόσυρση βαρέων όπλων από την πρώτη γραμμή του μετώπου, καταγγέλλει τους αυτονομιστές πως χρησιμοποιούν την εκεχειρία για ανασύνταξη και εκτέλεση νέων επιθέσεων.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε εκ νέου έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, δηλώνοντας πως «η συμφωνία του Μινσκ είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποκατασταθεί η ειρήνη».

Σε άλλο μήκος κύματος οι ΗΠΑ που, δια του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι, έστειλαν αυστηρό μήνυμα στη Μόσχα, απειλώντας με νέες κυρώσεις, στην περίπτωση μη εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

"Εάν αυτό δεν συμβεί, εάν εξακολουθήσουν να υπάρχουν μεγάλες ζώνες μη συμμόρφωσης (...) τότε αναπόφευκτα θα υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες που θα ασκήσουν επιπρόσθετες πιέσεις στην ήδη «ταλαιπωρημένη οικονομία της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά από τη Γενεύη ο κ. Κέρι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις