ΚΟΣΜΟΣ

Ικανοποιημένο το 42% των Γερμανών με την πολιτική Μέρκελ στο προσφυγικό

Ικανοποιημένο το 42% των Γερμανών με την πολιτική Μέρκελ στο προσφυγικό

Από ικανοποιημένο έως πολύ ικανοποιημένο με την πολιτική που ακολουθεί η Καγκελάριος της Γερμανίας στο ζήτημα των προσφύγων, δηλώνει μεγάλο ποσοστό συμπατριωτών της.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Γερμανία, το 42% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο και πολύ ικανοποιημένο από την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Infratest-dimap που έγινε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η στήριξη στην προσφυγική πολιτική της κ. Μέρκελ αυξήθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από τον περασμένο μήνα, ωστόσο το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει λίγο έως καθόλου ικανοποιημένο.

Η μεγαλύτερη στήριξη έρχεται για την κυβέρνηση από τους ψηφοφόρους των Πρασίνων, με 68%, ενώ η μικρότερη από εκείνους της AfD, με 98% αρνητικές απόψεις.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, CDU/CSU κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο 38%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν μία μονάδα και βρίσκονται στο 24%. Ακολουθούν με 10% οι Πράσινοι και η AfD, ενώ η Αριστερά παραμένει στο 8% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο 4%.

Μικρή άνοδο σημειώνουν και τα ποσοστά Χριστιανοδημοκρατών/Χρστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φθάνει στο 10%.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις